Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapımında sona gelinen Karaisalı-Kızıldağ yolundaki çalışmaları denetledi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, İl Başkanı Yusuf Baş, Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ile birlikte denetim yapan Başkan Sözlü, tarihi Kızıldağ Yaylası’na hizmet etmenin kıvancını yaşadıklarını belirtti. Başkan Hüseyin Sözlü, “Pazar günü Kızıldağ Karakucak Güreşleri’nin 530’uncusu gerçekleştirilecek. Adana için ayrıca bir değer taşıyan kültür mirası olan güreşlerimizin ağası sayın genel başkanımız, Türkmenbeyi Devlet Bahçeli beyefendi. İnşallah onun gelişine de yollarda son rötuşumuzu yapıyoruz. Parçalanan kayaların derinliğine baktığınızda yapmış olduğumuz işin büyüklüğü, önemi ortaya çıkacaktır. Kızıldağ, Adanalıların Tekir’den sonraki en büyük yaylası.” dedi.

MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz da, “Kızıldağ Yaylası’na yaz döneminde gelen vatandaşlarımızın ortak isteğiydi bu yolun genişletilmesi, asfaltlanması ve daha güvenli hale getirilmesi. Özellikle Bakacak noktasında sıkıntı büyüktü. Buralarda yol yapmak çok zordur. Düşük maliyetle, belediye personelinin özverili çalışması sonucu kısa sürede bitirilmesi, yolun değerini artırıyor. Pazar günü yapılacak güreşlere yetiştirilmesi gerçekten büyük başarı. İmkansız denilen başarıldı.” diye konuştu.

MHP İl Başkanı Yusuf Baş da “Büyükşehir Belediye Başkanımız 'bir şey değişecek, her şey değişecek' sloganıyla yola çıkmıştı. Hakikaten yaylalara verdiği hizmetle Milliyetçi Hareket Partili belediyelerin başarısını kamuoyuna bir kez daha gösterdi.” diye konuştu.

Karaisalı Belediye Başkanı Saadettin Aslan ise görüşlerini şöyle açıkladı: “Burada öncelikle Ülkücü belediyelerin nasıl çalıştığını, Adana Büyükşehir Belediye Başkanımız Hüseyin Sözlü öncülüğünde, örnek teşkil edecek şekilde gösterdik. İnşallah sayın genel başkanımız Devlet Bahçeli bey’in de katılacağını umduğumuz Kızıldağ Karakucak Güreşleri’ne gelecek vatandaşlarımız, 15 metre genişliğinde ve güvenli bir yolu kullanacak.”