Karaküçük yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılında Avrupa ve Rusya gibi Türkiye için önemli pazarların daraldığını, Türkiye’nin ise yüzde 2,9 büyüme sağladığının altını çizen Karaküçük, 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 'Üretim ve İstihdama Destek Paketi'nin olumlu sonuçlar vereceğini ve yatırımcıya, ihracatçıya yeni rota çizeceğini söyledi.  

Karaküçük, İstihdam, Ar-Ge, KOBİ’lere teminat, vergi indiriminin artırılması gibi yatırım ve üretimi destekleyecek teşviklerin, Türkiye ekonomisinde büyümenin devam edeceği anlamına geldiğini vurguladı. Karaküçük, “2015-2016 yıllarında yatırım yapacak sanayiciye daha fazla vergi indirimi uygulanacak. Bu çok önemli bir gelişme. Yatırım yapacaklar artık korkmadan büyüyüp ülkesine daha çok fayda sağlayacak” dedi.

YÜKSEK TEKNOLOJİLİ YATIRIM ZAMANI

Kahramanmaraş 80’lerden sonra başlattığı yatırım hamlesini artık teknoloji hamlesine dönüştürmeli diyen Başkan Karaküçük, “Açıklanan pakette yüksek teknolojili yatırımlara büyük destek var. Ülke olarak üstlendiğimiz misyonu teknoloji hamlesi ile daha ileriye götürebiliriz” şeklinde konuştu.

TEŞVİK UYGULAMALARI 

Şu anda yatırıma açılacak Tomsuklu OSB’nin Müteşebbis Heyeti’nin kurularak yol haritasının hazırlandığının altını çizen Karaküçük: “'Üretim ve İstihdama Destek Paketinde yeni yatırımcıya daha fazla destek ve vergi indirimi sağlanacak. Böylelikle yatırım yapmanın önünde duran sorunların hiç biri yaşanmayacak. 5 bin 320 dönüm alan üzerine kurulacak yeni OSB’de de bu geçerli olacak. Böylelikle Kahramanmaraş Türkiye’nin sanayi şehirleri sıralamasında üstlerde yer alacak.”
Karaküçük, “Her anlamda yatırım yapan, üretim yapan ve 2023 hedefine tam kenetlenmiş bir Türkiye var. Bu yatırım hamlesi ile de bölgeye rol model olunacak” dedi.