Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yüksek Koordinasyon Kurulu'na girdi.

1 Ağustos günü Ankara'da yapılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği seçimlerinin ardından bazı kurullar da belli oldu. Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ve Meclis Başkanı M. Hanifi Öksüz 15 kişilik Yüksek Koordinasyon Kurulu üyeliğine seçildi.

Üç ayda bir toplanarak, ekonomi ve iş dünyası ile ilgili Başbakan Yardımcısı veya bakan düzeyinde katılımla, stratejik konuların görüşüldüğü Yüksek Koordinasyon Kurulu, ülkenin sosyal ve ekonomik olaylarına yön vermek amacıyla, ekonomi politikalarının oluşturulması ve ekonomik hedeflerin yakalanabilmesi bakımından alınması gereken siyasi ve bürokratik tedbirlere dair raporlar hazırlıyor. Bu raporlar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği yönetiminde görüşülerek hayata geçmesi sağlanıyor.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bizzat başkanlık yaptığı Yüksek Koordinasyon Kurulunda Kemal Karaküçük ve M. Hanifi Öksüz'ün dışında Metin Kalkavan (İMEAK Deniz Ticaret Odası), Ekrem Demirtaş (İzmir Ticaret Odası), Nihat Özdemir (Siirt Ticaret ve Sanayi Odası), Mustafa Boydak (Kayseri Sanayi Odası), Müjdat Keçeci (Denizli Sanayi Odası), Mustafa Cihat Lokmanoğlu (Mersin Deniz Ticaret Odası), Lütfü Yücelik (Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası), Ahmet Kahraman (Bolu Ticaret ve Sanayi Odası), Celal Koloğlu (Ankara Sanayi Odası), Osman Okyay (Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası), İshak İhsan Kısacık (İstanbul Sanayi Odası), Şükrü Barış Kocagöz (İzmir Ticaret Borsası) bulunuyor.