Karaman’da üretilen ekmeğin kalitesinin düşük olduğu yönünde vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine toplantı düzenlendi.

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya, İl Müdür Vekili Baran Yavuz Yürekli, Karaman Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Uysal, İl Müdür Yardımcısı Vekili Uğur Erkan, şube müdürleri, Bakanlık Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Uzmanı Ahmet Güngörer, sektörün bağlı olduğu meslek kuruluşları temsilcileri, fırıncılık sektörünün işletmecileri ile fırıncı ustaları katıldı. Toplantıda vatandaşlardan gelen şikâyetler doğrultusunda Karaman’da üretilen ekmeğin mevcut kalitesi ve kalitenin artırılması için nasıl bir yol izleneceği konuları görüşüldü.

Karaman’da Türkiye’nin en kaliteli ve en besleyici ekmeğin üretilmesi için ekmeklik buğday unlarına belli oranda tam buğday unu karıştırılması ve ekmek yapımında kullanılan maya oranının azaltılıp ekmeğin fırında pişirilme süresinin artırılması kararlaştırıldı.