Karaman Ticaret Odası Başkanı Mustafa Toktay, önümüzdeki günlerde Karaman'a büyük bir alışveriş merkezi (AVM) için düğmeye basacaklarını söyledi. Toktay, "Karaman her yıl göç alan bir şehir ve bununla beraber büyüyen bir şehir. Halkımızın güzel vakitler geçireceği nezih mekanlara ihtiyacı var. Hafta sonu insanlarımız şehir dışına gidiyor, biz bunun önünü kesmek ve güzel vakitler geçirmesi ve alışveriş yapabilmesi için bu projeyi başlatacağız." dedi.

Karaman'ın herkesin bildiği 2-3 caddeden ibaret olmasının haksızlık olduğunu ifade eden Toktay, "Konya'daki büyük alışveriş merkezlerine Karaman'dan giden yüzlerce vatandaşımız var. Halkımız marka ürünler almak için Konya'daki büyük alışveriş merkezlerine gidiyor. Böylelikle Karaman'ın parası şehir dışına akıyor. Bu alışveriş merkezi sayesinde hem Karaman'ın parası Karaman'da kalacak hem de burada onlarca insanı istihdam edeceğiz. Bu arada halkımız da marka ürünleri burada rahatlıkla bulabilecek. Hepimiz biliyoruz ki Karaman'da ürün çeşidi az olduğu için internet alışverişi ile yine paramız başka şehirlere gidiyor. Allah'ın izniyle hem sosyal alan anlamında hem de ekonomik katkısı olan güzel bir alışveriş merkezini kuracağız." açıklamasında bulundu.

TSO tarafından yaptırılacak AVM içerisinde her türlü aktivite alanları ve tüm markalı ürün mağazalarının bulunacağını dile getiren Mustafa Toktay, AVM’den Oda'ya yıllık yaklaşık 2.5 milyon TL gelir elde etmenin hedeflendiğini sözlerine ekledi.