Zengin tarihi ve kültürel değerleri ile bilinen Karaman’ın dünya turizm pastasından hak ettiği payı alabilmesi için Mevlana Kalkınma Ajansı'nın(MEVKA) desteğiyle hazırlanan paket turlar Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik tarafından tanıtıldı.

MEVKA Kalkınma Ajansı’nın finansmanlığı, Karaman Valiliği İl Özel İdaresi, Karaman Belediyesi, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası ile Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün destekleri ile 'paket tur' ürünleri haline getirilen Karaman’ın turizm değerleri, seyahat acenteleri, tur şirketleri, ulusal ve yerel basınına tanıtıldı.
'Karaman Turizmi Dünyaya Açılıyor' projesi kapsamında paket turlar haline getirilen turizm değerleri daha etkin bir şekilde turistlere sunulacak. Yapılan çalışmalar sonucu; foto safari, gurme turizmi, bisiklet safari, çadır ve kamp turizmi, doğa turizmi, trekking ve kültür-sanat tur programları hazırlandı.

Hazırlanan paket turların tanıtımı için gerçekleştirilen toplantıya Karaman Valisi Murat Koca, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay, Karaman İl Kültür Turizm Müdürü Cengiz Orta, Ermenek Belediye Başkanı Uğur Sözkesen ve Mevlana Kalkınma Ajansı yetkilileri katıldı.

Paket tur programlarının tanıtımı için bir sunum gerçekleştiren Marka Kent Karaman Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik, “Mevlana, Yunus Emre, Piri Reis ve daha nice önemli şahsiyetin yetiştiği Karaman; Karaman Kalesi, Çeşmeli Kilise, Tartan Evi, Karadağ’da bulunan Binbir Kilise, Madenşehri ve Değle Örenyeri gibi çok önemli turizm değerlerine sahiptir. Bu turizm değerlerinin daha iyi tanıtılması için titiz bir çalışma yürütüldü ve paket tur programları hazırlandı. Bu paket tur programlarıyla birlikte Karaman’ın turizm değerlerinin turizm paydaşları ile buluşması çok daha kolay olacak. Yapılan alt yapı çalışmaları, nitelikli konaklama tesisleri ve hijyenik yeme içme mekanları ile de turizmde dünyaya açılmaya hazır hale getirilen Karaman turizminde, paket turlarla birlikte önemli bir hareketlenme olacaktır.” dedi.