İSTANBUL (AA) - Karmod Prefabrik, 2016 yılında 62 ülkeden 218 heyeti konuk etti.

Karmod açıklamasına göre, firmaya 2016 yılı içerisinde 62 farklı ülkeden toplam 218 yurt dışı heyet ziyarette bulundu.

Ziyaretlerin çoğu, ülkelerin önde gelen firmalarının üst düzey yöneticileri tarafından gerçekleştirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, firma olarak hemen hemen her gün en az bir yurt dışı heyeti misafir ettiklerini belirtti.

Ziyaretlerde Orta Doğu ve Afrika ülkelerinin ilk sıralarda geldiğini dile getiren Durmaz, özellikle son dönemde Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa'nın güçlü ekonomiye sahip ülkelerinden ziyaretlerin arttığını bildirdi. Durmaz, şunları kaydetti:

"Prefabrik yapı sektörü olarak kullandığımız teknoloji ve kalitemizle sınıf atlamış durumdayız. Yapılarımız son yıllarda Almanya, Fransa ve İngiltere gibi Avrupa'nın lider ülkelerinde önemli talep görüyor. Bu ülkelerden proje bazlı veya bayilik talepleriyle firmamızı ziyarete gelen heyetlerde hissedilir bir artış var. Gelen misafirlerimizin tamamında Türk prefabrik yapı sektörünün kalitesinin farkında olduklarını gözlemledik.

Yine son dönemde Panama, Peru, Klombiya, Şili gibi Orta ve Güney Amerika ülkelerinden de konuklar ağırlamaya devam ediyoruz. Bu ülkelerden özellikle toplu konut projeleri için yapılarımıza talepler alıyoruz. Bu ülkelerde devam eden konut projelerimiz var. Orta Doğu ve Afrika ülkelerinde yapılarımıza talep yükselerek devam ediyor. Konut, hastane, okul, yönetim binası, şantiye ve ofis projelerimiz bu ülkelerde sürekli gerçekleştirdiğimiz projeler arasında yer alıyor."

Durmaz, 1986'dan bugüne Karmod olarak 100'e yakın ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerine işaret ederek, teknolojik hızlı üretim, demonte kolay nakliye ve yerinde hızlı kurulumun yapılarının en önemli üstünlüğü olduğunu kaydetti.