Adana Ticaret Odası (ATO), Adana’nın ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımında önemli bir etkinliğe dönüşen Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, 10 bin kişiye kebap ve şalgam dağıtarak kentin önemli marka değerlerine dönüşen iki ürünü ön plana çıkarmaya hazırlanıyor.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olmasına rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Adana Valiliği, Büyükşehir ve ilçe belediyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının sahiplenmesiyle hızla büyüyen, “Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı” 5 Nisan’a kadar sürecek.

“Nisan’da Adana’da Portakal Çiçeği Karnavalı”nın, 4 Nisan Cumartesi günü saat 17.30’da, Atatürk Caddesi’nde başlayıp Merkez Park’ta sona erecek karnaval kortejine, Adana Ticaret Odası yöneticileri, organ üyeleri ve personelinden oluşan kalabalık bir grupla katılım sağlayacak.

Kortej yürüyüşünün ardından saat 19.00’da Merkez Park’taki konser alanının yanında, Adana Ticaret Odası’nca, “Adana Kebabı’nın Tadını Tüm Dünya Biliyor, Kebabın Ustaları Adana’dan Çıkıyor” sloganıyla gerçekleştirilecek olan etkinliği, gerek görsel şovu gerekse de geleneksel lezzetleriyle karnavala farklı bir renk katacak. Böylelikle Adana’nın en önemli markası olan tescilli Adana Kebabı’nın karnaval kapsamında Adana’ya gelen misafirlerle buluşması da sağlanmış olacak. 20 tezgâhta çalışan 100 usta tarafından pişirilecek Adana Kebabı ile yanında bir adet şalgamın, yaklaşık 10 bin kişiye dağıtılacağı etkinlikte 1 ton et kullanılacak.

ATO’dan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen bazı etkinliklerde kebabın ücretsiz dağıtılması sırasında karmaşa ve izdiham yaşandığı, bu nedenle Portakal Çiçeği Karnavalı sırasında herhangi bir olumsuzluğa meydan verilmemesi bakımından kebap+şalgam için sembolik bir bedel olan 5 TL ücret alınacağı kaydedildi.

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, gelecek kuşaklara bozulmadan, aslına uygun olarak aynı damak lezzetinde taşınabilmesini sağlamaya katkıda bulunma hedefiyle “Adana Kebabı”nın Türk Patent Enstitüsü’ne tescil ettirilmesinin üzerinden geçen yaklaşık 11 yıllık süreçte önemli etkinliklere imza attıklarını söyledi.