İzmir'in Karşıyaka Belediyesi, bağlı şirketi Kent A.Ş.'de görev yapan 277 çalışanı için DİSK'e bağlı Genel-İş ile toplu sözleşme imzaladı. Personelin maaşlarına ortalama yüzde 19 zam yapılırken gıda yardımı ve sosyal haklarda da önemli oranda artış sağlandı.

Örnekköy şantiye tesislerindeki imza törenine Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Ege Temsilcisi Memiş Sarı, Genel-İş Temsilcisi Ali Haydar Kaya, muhtarlar, belediye bürokratları, meclis üyeleri ve çalışanlar katıldı. Toplu sözleşmeyle Kent A.Ş.'nin 277 çalışanına, bugüne kadar verilen en yüksek oranla ortalama yüzde 19 zam yapıldı. Böylece en düşük maaş 2 bin 50 liraya çıktı. Yemek çekindeki artış ise yüzde 24 oldu. Günlük yemek fişi, 7 liraya yükseldi. Diğer sosyal haklarda da TEFE-TÜFE'ye göre 2 puan artış yapıldı. Karşıyaka Belediyesi, geçen yıl da taşeronda çalışan işçilere yüzde 30 zam yapmıştı.

Başkan Akpınar, yaptığı açıklamada, “Biz emek mücadelesi veren insanların zorluk yaşamasından yana değiliz. Bugün 277 arkadaşımızı ilgilendiren sözleşmeye imza attık. Yeni dönemde kalkınan ve büyüyen Kent A.Ş.’yi yaratmanın peşindeyiz. Bu artışlar, ananızın ak sütü gibi helal olsun size. Keşke daha fazla imkanımız olsa, keşke daha fazla verebilsek. Örgütlenmenin hiçbir zaman karşısında olmadım. Eğer bir hak varsa işçi, o hakkı en sonuna kadar kullanmalı. Biz tercihimizi emekten, emekçiden yana kullanıyoruz, halktan yana kullanıyoruz, yandaştan yana kullanmıyoruz.” dedi.

DİSK Genel Başkanı Beko ise, “Kent A.Ş.’de çalışan işçi arkadaşlarım adına güzel bir toplu iş sözleşmesi görüşmesi süreci yaşadık. Emeğe saygı gösteren Karşıyaka Belediye Başkanımız Hüseyin Mutlu Akpınar'a teşekkür ediyorum. Bugün Kent A.Ş.’de çalışan arkadaşlarımın mutlu günü. Bu mübarek ramazan gününde çocuklarıyla, aileleriyle toplu sözleşme sonrasında alacakları maaşları ve ikramiyeleri mutlu bir şekilde harcamalarını diliyorum. Karşıyaka’da çalışan işçi arkadaşlarım önce Karşıyaka Belediyesi’ni ve Karşıyaka’yı tabii ki kendi evi gibi temiz tutacaklar ve bu toplu iş sözleşmesinde hakettikleri maaşı da ikramiyeyi de sosyal haklarını da alacak ve Karşıyaka’ya yakışan iş barışını sağlayacaklar. Bize ve Karşıyaka’ya yakışan budur.” diye konuştu.