Karşıyaka Belediyesi, bünyesinde görev yapan 52 kadrolu işçiyle toplu sözleşme imzaladı. Buna göre, en düşük maaş 3 bin 800 liraya, en yüksek maaş 4 bin 750 liraya yükseldi. Başkan Hüseyin Mutlu Akpınar, enflasyon oranının üzerinde bir artışla sözleşme imzaladıklarını belirterek "Çalışanlarımızın daha iyi yaşam kalitesine ulaşabilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceğiz" dedi.

Karşıyaka Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi imza törenine Belediye İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya ve yönetim kurulu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve bürokratlar katıldı. İki yıl geçerli olacak sözleşme Akpınar ve Kaya arasında imzalandı. Tören
sonunda Akpınar ve tüm çalışanlar toplu fotoğraf çektirdi. Toplu İş Sözleşmesine göre, maaş ücretlerinde ortalama yüzde 14 oranında artış oldu. En düşük maaş 3 bin 800 liraya, en yüksek maaş 4 bin 750 liraya yükseldi. Sözleşmede, ölüm, erzak, öğrenim, yakacak, yemek primleri ile ikramiye rakamları da yer aldı.

’’ÖRNEK BİR SÖZLEŞME İMZALADIK’’

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, enflasyon oranının üzerinde bir artışla, örnek bir sözleşme imzaladıklarını söyledi. Çalışanların daha iyi yaşam kalitesine ulaşabilmesi için mücadele etmeyi sürdüreceklerini anlatan Akpınar, şöyle konuştu: "Hanelerine biraz daha fazla gelirin girmesini sağlayacağız. Göreve geldiğimizden bu yana iş barışını önemsedik ve çalışanlar arasında dengeyi gözettik. Çalışan tüm arkadaşlarımız, kentine ve kurumuna saygılı insanlardır ve başımızın üzerinde yerleri var. Kimseyi ötekileştirmeden çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımızın başarısı da kamuoyunda görülüyor. Sadece Karşıyaka’da değil, İzmir’de hatta Türkiye’de başarılara devam ediyoruz. Toplu iş sözleşmemiz hayırlı olsun."

AKPINAR’A TEŞEKKÜR

Belediye İş 4 No’lu Şube Başkanı Şahin Kaya ise verilen zam oranları için Başkan Akpınar’a teşekkür ederek, ’’Böyle başkanlarımıza her zaman sahip çıkacağız. Belediye başkanlarının aynası çalışanlardır. Kendilerine layık olmaya ve her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.