Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, ete her hafta zam geldiğini belirterek, “Müşterimize her hafta eti zamlı satmaktan utanır hale geldik. Türkiye’de 36 milyon büyükbaş 17 milyon küçükbaş hayvan var deniliyor. Bu hayvanlar mağarada mı besleniyor” dedi.

Hayvan sayısının artması ve üretimin yükselmesine rağmen kırmızı etteki fiyat artışı sürüyor. Artışı durdurmak için hükümet, kırmızı et fiyatlarındaki artışı düşürmek için düğmeye bastı. Fiyatlar 24 liraya düşene kadar et ithalatı yapılacak. Kayseri Kasaplar ve Besiciler Odası Başkanı Adnan Aydın, hükümetin ithal et konusunda geç kaldığını söyledi.

'BAKANLIK 36 MİLYON BÜYÜKBAŞ, 17 MİLYON KÜÇÜKBAŞ HAYVAN VAR DİYOR. BU HAYVANLAR MAĞARADA MI BESLENİYOR'

İthal et ile fiyatların gerileyeceğini belirten Aydın, “Bakanlık geç kaldı. İthal etin Nisan ayında gelmesi lazımdı” diye konuştu. İç piyasaya et yetmediği için ete sürekli zam geldiğini belirten Aydın, her hafta ete zam yapmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Karkas etin fiyatının 24 liradan 33 liraya kadar yükseldiğini ifade eden Aydın, pirzolanın kilosunun ise 40 lira olduğunu söyledi. Kuzu etinin 30 liradan satıldığını kaydeden Aydın, yeteri kadar üretim olmadığı içinde eti zamlandıran başka bir faktör olduğunu da söyledi. Aydın, “Bakanlık 36 milyon büyükbaş, 17 milyon küçükbaş hayvan var diyor., Bu hayvanlar nerede. Bu hayvanlar mağarada mı besleniyor” dedi.

KIRMIZI ET 7 AYDA YÜZDE 30 ZAM GÖRDÜ

Ete her hafta zam yapmaktan müşterilere karşı utanır hale geldiklerini belirten Aydın, “Kırmızı et 7 ayda yüzde 30 zam gördü. Her hafta zam geldi diyebiliriz. Kayseri’nin ihtiyacı 300 kesimlik havyan ise bu 100’e düşünce et fiyatları da hiç durmadı. Yeteri kadar üretimde olmadığı için her hafta zam geldi. Bizde her hafta zam yapmak zorunda kalınca müşterilerimize karşı utanır hale geldik” şeklinde konuştu.