Adana Kasaplar, Tavuk, Balık Eti ve Şarkütericiler Esnaf Odası Başkanı M. Saruhan Yağmur, zarar eden Et ve Süt Kurumu Şubelerinin kapatılması gerektiğini bildirdi.

Oda Başkanı Yağmur, et fiyatlarının artmasının ardından devlet yetkililerine yaptıkları çağrıların karşılık görmediğini, yüzde 5'lik indirimin de sadece Et ve Süt Kurumu'nu ilgilendirdiğini belirtti. Yağmur, "Buna göre, Et ve Süt Kurumu, bizim kayıtlı esnafımıza göre eti yüzde 20 daha pahalı satıyor. Yüzde 5'lik indirime rağmen hala bizden yüzde 15 pahalı et satıyorsa ki, hala da zarar ediyorsa, zarar eden şubeler derhal kapatılarak, devletin zarara uğratılması önlenmelidir. Ayrıca, Gıda Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı, Kurban Bayramı öncesi piyasaları düzenlemek için süratle canlı hayvan ithalatı yapmalı, ithal edilen küçük ve büyükbaş hayvan kesim ve kontrolleri de odalara verilmelidir." dedi.

Kasaplar Odası'na kayıtlı esnafların, halen kemikli eti 25, kemiksiz eti ise 30 liraya sattığını aktaran Saruhan Yağmur, üstelik de devletine vergisini ve primini yatırdığı gibi elektrik, su, dükkan, personel ücretlerini de ödediğini ifade etti. Başkan Yağmur, "Buna rağmen devlete bağlı Et ve Süt Kurumu, et fiyatlarını yüksek tutmaktadır. Et fiyatları derhal düşürülmelidir. Ülkemizdeki, büyük ve küçük baş hayvan kesimleri de bir an evvel denetim altına alınmalıdır. 1 Temmuz’dan itibaren, Türkiye genelinde izinsiz et sucuğu ve hazır kıyma satışı yasaklanmasına rağmen halen marketlerin vitrinlerinde satışa hazır olarak kıymalar vardır. Bu yasa tek taraflı mı çıkarılmıştır? Yani 3 - 5 firmayı korumak adına küçük esnaf yok sayılmaktadır. Bu esnafımıza cezadır, kabul edilemez." diye konuştu.