Arpasatan, KASİAD tarafından Mado Sarayı'nda verilen iftar programında, ramazan ayının tüm insanlık için çokça hoşgörü, paylaşım, fazilet ve birlik anlamına geldiğini söyledi.

Ramazan ayının ülkede son yıllardaki en ciddi kutuplaşmanın tecrübe edildiği bir dönemde geldiğine dikkati çeken Arpasatan, şunları kaydetti:

"Tarihi bir yükseliş içinde olan ülkemiz, malumunuz bir süredir o veya bu nedenle milli birlik ve beraberlik ülküsünde bir miktar kırılmalar yaşadı. Bu kırılmaları elbette ki aydınlanma ve ileri demokrasi kültürünün sancıları olarak görebiliriz. Ancak, unutmamamız gereken bir şey var ki, söz konusu ülkemizin milli menfaat ve değerleri olduğunda bu ülkenin yediden yetmişe her ferdinin tek yürek olacağıdır ve ben bundan hiç kuşku duymuyorum."

Arpasatan, ramazan ayında ülkenin her ferdinin tüm dünyevi çerçeveleri ve önyargıları bir kenara bırakarak kalbinin derinliklerindeki sevgisini yaşayacak ve paylaşacağını ifade etti.

Programa, Vali Şükrü Kocatepe, AK Parti Milletvekili Mehmet Sağlam, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, AK Parti İl Başkanı Fatih Erkoç, CHP İl Başkanı Esat Şengül, KMTSO Meclis Başkanı Hanefi Öksüz, İSKUR Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Kurtul ve çok sayıda davetli katıldı