Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, kentten 2012 yılının 11 ayında toplam 700 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi. Bu çerçevede kasım ayında yapılan ihracat da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 44 artarak 77 milyon 266 bin dolara yükseldi. İhracatla sağlanan döviz girdisinin yüzde 99'unu sanayi ürünleri oluşturdu. Kasım ayında en fazla ihracat yapılan ülkelerin başında 16 milyon dolarla İtalya ilk sırada yer alırken, bunu 12 milyon dolarla Brezilya, 3,6 milyon dolarla Almanya, 3,5 milyon dolarla Mısır, 3,1 milyon dolarla Rusya izledi.
     Kahramanmaraş Sanayici ve İş Adamları Derneği (KASİAD) Başkanı Ahmet Kamil Şirikçi, AA muhabirine ihracat rakamlarını değerlendirerek, ihracattaki son 2 aylık yükselişin gelecek yıl için umut verdiğini belirtti. Yılın ilk çeyreğinde ihracatta durgunluk yaşandığını aktaran Şirikçi, şöyle devam etti:
     ''Özellikle 2011 yılında ciddi pazar arayışına girmiş ve bunun sonunda ihracatımızda önemli artış yaşanmıştı. Bu yılın başından itibaren dünyada yaşanan ekonomik durağanlık ve belirsizlik nedeniyle bir önceki yılın rakamlarına ulaşmada sıkıntı çektik. Ancak yılın ilk çeyreğinden itibaren toparlanmanın olduğunu görüyoruz. Özellikle eylül ayından itibaren rakamlarımız iyi duruma geldi. İnşallah bunu gelecek yılda da devam ettiririz.''
    
     -''Yeni partner Brezilya''
    
     Kahramanmaraş'ın ihracatının büyük bölümünün Avrupa ülkelerine gerçekleştirdiğini belirten Şirikçi, Avrupa'daki belirsizliğe rağmen ihracatçıların pazarını koruma adına ciddi uğraş verdiğini anlattı.
     Son dönemde Brezilya'ya yapılan ihracatın ciddi rakamlara ulaştığını bildiren Şirikçi, ''Brezilya, İtalya'dan sonra en fazla ihracat yaptığımız ikinci ülke konumuna geldi. Bu çok büyük bir başarı. Bu anlamda firmalarımızı kutluyorum. Yeni pazarlar bulma konusundaki iştahımız devam ediyor'' ifadelerini kullandı.
     Şirikçi, Kahramanmaraş'ın yıllık 1 milyar dolar ihracat hedefinin devam ettiğini ve kısa sürede buna ulaşacağına inandığını sözlerine ekledi.