Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan, ekonomi reformunun birinci paketi yeni sanayi vizyonunu  çok önemli ve değerli bulduklarını söyleyen KASİAD Başkanı Ali Arpasatan "Ekonomide dönüşüm programı ve eylem planları tüm ülkemiz gibi Kahramanmaraş ekonomisi içinde yeni bir milat olacaktır. " dedi.

Arpasatan konuyla ilgili basın açıklamasında şunları söyledi:

 Kahramanmaraş ekonomisi birinci sıçrama döneminde ekonominin nicelik boyutunu geliştirmiştir. Ekonomide reform paketi ile birlikte ikinci sıçrama döneminde bütün adımlar nitelik yönünde olacaktır. Önceliği ciro yerine kar kavramına vereceğiz. İhracatımızı 1 milyar dolara yaklaştıran enerjiyi bu defa, ihracatın kg fiyatını artırmaya kullanacağız. Mademki büyümemize en büyük katkıyı ihracatımız sağlıyor, ihracata dayalı bu büyüme modelinin sonuna kadar arkasında duracağız.

Küresel ekonomide rekabeti kalite, hız ve farklılaşma sağlamaktadır. Katma değeri düşük ürün üreterek geleceğimizi ipotek altına alamayız. Neticede hızlandırmamız gereken bir büyüme, yetişmemiz gereken 2023 hedeflerimiz var. Kısa vadede stratejik ortaklıklar süreci hızlandıracaktır. Ancak yüksek nitelikli üretim için daha nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Yakında açıklanması beklenen makroekonomi paketinden sonra üçüncü ve son paket olan insan kaynaklarının geliştirilmesi en önemli pakettir. Mevcut işgücü ile yapısal dönüşümü sağlayamayız. İşletmelerimiz için çözüm emeği ucuzlatmaktan değil, emeği nitelikli hale getirmekten geçiyor. Pek çok işletmemizde bugün nitelikli eleman en kritik sorun haline gelmiştir. Yeni dönemle birlikte işletmelerimizde bir kabiliyet envanteri oluşturmak zorunludur.

 Kahramanmaraş Sanayici ve İş adamları Derneği (KASİAD) üyeleri, ülkemizi gelişmiş ülkeler liginde görmek için ellerini taşın altına koymaya hazırdır. Bu vizyona ancak şehrimizin ekonomisini nicelikten niteliğe dönüştürerek katkıda bulunabiliriz. Vasat büyüme sadece hükümetin, kamunun değil hepimizin derdi olmalıdır.