Online ortamdan ve telefondan sigorta satış hizmeti sunan Sigortam.net’ten kaskoda hasarsızlık indirim ile ilgili tembihler geldi. Şirketten yapılan açıklamada “Bir evvelki kasko döneminiz esnasında sigortadan hasar talebinde bulunmadıysanız sigorta prim ücretinizde yüzde 30 ile yüzde 60 bir indirim elde edebilirsiniz. Burada önem verilmesi gereken husus, hasarsızlık indirimini taşıtı değil de bireyi kapsamasıdır. Hasarsızlık indirimi için sigorta şirketlerinin belirlediği kasko yenileme müddetleri ayrı olabilir. Bu nedenle o müddetleri takip ve kontrol etmeniz gerekir.” denildi.

İlave olarak muafiyet indirimine değinilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kasko maliyetini minimize etmek için muafiyet indirimi uygulaması, sigorta şirketi ile vardığınız anlaşma gereğin hasarınızın belli bir orana kadar ödeyeceğinize yönelik teminatta bulunmanız anlamına gelir. Bu oran yüzde 1, 2, 3 olabilir. Ayrıca kaskonuzu yenilerken muafiyet şartlarında bir yenilik yapılıp yapılmadığına da önem vermelisiniz. Muafiyetli bir kasko satın aldığınızda hasar ödemesi durumunda bu oran kadar kesinti yapılacağını unutmayın.”

Açıklamada prim artışı ile ilgili olarak da şu uyarılarda bulunuldu:

“Kaskonuzu yenilerken poliçenizde umduğunuzu aşan prim artışı olması halinde nedenlerini araştırın. Eğer tahmininizi geçen bir artış yapıldığı kanaatindeyseniz diğer sigorta şirketlerinden de mutlaka fiyat araştırması yapın ve ilk teklifi aldığınız şirketten yeni bir değerlendirme talep edin. Kasko sigortanızı yenilerken sigorta şirketinizi yenileseniz bile hasarsızlık indiriminden yararlanabileceğinizi unutmayın. “