Körfez ülkelerinden doğalgaz zengini Katar, 2022’de ev sahipliği yapacağı FIFA Dünya Kupası öncesinde altyapı yatırımlarını hızlandırdı ve 3,6 milyar dolarlık su ve elektrik projesi açıkladı.

Uluslararası hukuk firması Eversheds, yaptığı yazılı açıklamada Katar Genel Elektrik ve Su Şirketi'ne (Kahrama) Kahrama, Katar Petrol, Katar Vakfı ve Mitsubishi Şirketi’nden oluşan konsorsiyum ile yaptığı 25 yıllık enerji ve su alımı anlaşması için danışmanlık hizmeti verdiğini bildirdi.

Açıklamaya göre konsorsiyum, 2 bin 520 MW’lık enerji santrali ve günlük 136,5 milyon gallon kapasiteli su tesisi inşaatından sorumlu olacak. Tesisin maliyetinin 3,5 milyar doları aşması ve 2017’nin ikinci çeyreğinde faaliyete geçmesi bekleniyor.

Açıklamada su arıtımında Katar’da ilk defa geri (reverse) osmosis teknolojisinin kullanılacağı belirtildi ve termal ve geri osmosis teknolojilerinin bir arada bu kadar büyük çapta kullanılacak olmasının önemi vurgulandı.

Petrol ve doğalgaz gelirlerini ülkenin altyapısını geliştirmek için kullanan Katar’da, özellikle son yıllarda milyar dolarlık mega projelere hız verildi.