Yalova Belediyesi tarafından Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü faaliyetlerinde kullanılmak üzere satın alınan kayıp-kaçak tespiti yapan cihaz hizmete başladı. Belediye bünyesine kazandırılan cihazı inceleyen Başkan Vefa Salman, su patlaklarının noktasal bazda tespit edilebileceğini belirtti.

Yer altında bulunan ve zemine çıkamayan su patlaklarının noktasal olarak bulunarak kısa sürede müdahale edilmesini sağlayacak cihazın yanı sıra çetes adı verilen portatif bir sistemle de tespit edilen suyun şebeke, deniz, kanalizasyon, karasu suyu gibi sınıflandırması da tıpkı laboratuar ortamı varmış gibi yapılabilecek.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, şehrin uzun yıllar yenilenmeyen altyapısının değişiminin sürmesinin yanı sıra satın alınan yeni cihazların uzun yıllar Yalova Belediyesi’ne önemli hizmetler vereceğine inandığını söyledi. Su patlaklarının noktasal olarak bulunarak müdahale edilmesinin ardından su tasarrufunun da sağlanacağını vurgulayan Başkan Salman; “Yeni aldığımız cihazla yüzeye çıkmamış suların, patlakların tespiti kolayca gerçekleştirilecek. Zeminde bulunan su patlakları noktasal olarak bulunabilecek. Kayıplar önlenecek, boşa giden su minimum seviyeye indirilecek. Şebeke hatlarında ve yol güzergahlarında yol üzerine çıkmamış kayıp su ile su patlakları tespit edilecek. Vatandaşlardan gelen taleplerde ve çalışmalar sırasında arazilerden çıkan suların sınıflandırmasını yapan çetes adı verilen cihazı da belediye bünyesine kazandırdık. Portatif bir sistemle tıpkı laboratuar ortamı varmış gibi suyun kanalizasyon suyu mu, şebeke suyu mu, zemin suyu mu, deniz suyu mu olduğunu ekiplerimiz tespit edecek” diye konuştu.

SU PATLAKLARINI BELEDİYEYE BİLDİRELİM

Yalova Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü personelinin 7 gün 24 saat ilkesiyle nöbetleşe olarak mesaisini sürdürdüğünü belirten Başkan Salman, su patlakları ve kanal tıkanıkları şikayetlerinde kısa sürede şikayet yerine gidilerek müdahalede bulunulduğunu açıkladı. Su kaynaklarının israfının önüne geçilmesi için vatandaşlara da sorumluluk düştüğünü söyleyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, görülen su patlaklarının 444 8 777- 812 92 09 nolu telefonlardan Yalova Belediyesi’ne bildirilmesinin önemine dikkat çekti.

'HALKIMIZ SU TASARRUFUNA DİKKAT ETMELİ'

Geçtiğimiz yıl iklimsel sebeplerden dolayı ciddi bir su sıkıntısının yaşandığını ve bu sene halkın suya karşı aynı hassasiyetini sürmesini gerektiğine dikkat çeken Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Bu yıl yağışların bol olması, barajdaki doluluğun yüksek olması halkımızı rehavete sokmamalı. Barajda suyumuzun olmadığı zaman suyun kullanımına ne kadar dikkat ediyorsak aynı dikkati sürdürmeliyiz. Bu konuda aldığımız tedbirleri devam ettiriyoruz ancak önce kişisel olarak sorumluluklarımızı yerine getirmeliyiz” dedi. Yalova Belediyesi’nin yol yıkamalarında şebeke suyu yerine kuyu suyu kullanmaya özenle devam ettiğini söyleyen Başkan Salman, Yalova halkının da araba, halı, çevre temizliği ile ilgili yıkamalar yaparken suyu özenle kullanması gerektiğini belirtti.