Hatay'ın İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, esnafın toplumun omurgasını oluşturduğunu, istihdama ve ülke ekonomisine önemli katkılar sunduğunu söyledi.

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Genel Kurulu'nda Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Açıkgöz güven tazeledi. Sanayi Aşevi'nde düzenlenen genel kurula İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Esnaf Oda başkanları, dernek yönetim kurulu üyeleri ve sanayi esnafları katıldı. Genel kurulda söz alan İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, esnafın toplumun omurgaları olduğunu belirterek, "İskenderun Sanayi Sitesi'nde 5 bine yakın insanımız ekmek yiyor, burada çalışan istihdama katkı veren girişimci esnaflarımızı da yürekten kutlamak istiyorum. Artık İskenderun Sanayi Sitesi'nin daha geniş ve daha modern bir yere ihtiyacı vardır. Bu ağlamda gerek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız, gerekse Sanayi Sitesi Kooperatif başkanımızın özverili gayretleri ile önemli mesafeler alındı. Genel kurulunuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Koperatifi Başkanı İbrahim Açıkgöz ise "Yeni sanayi sitemizin taşınması için yapılan çalışmalarda önemli adımlar atıldı, burada esnafımızın bize güvenmelerini bekliyoruz. Kesin üye sayımızın belirlenmesi için çalışmalar yapılmaktadır. Üyelik hükümlerini yerine getirmeyen üyelerimizin kayıtları silinecektir. Bu yüzden yıl sonuna kadar üyelerimizin yükümlülüklerini yerine getirmelerini istiyoruz. Kesin üye sayısı belirlendikten sonra arsa konusunda üyelerimizn talepleri alınacaktır. Üyelerimizin bu kooperatfimize sahip çıkmasını bekliyoruz. Sağ olsun yeni sanayi sitemiz için atılan adımlarda Ticaret Odamızı çok önemli katkıları vardır. Şu an Ankara’dan Milli Emlak’tan gelecek yazıları bekliyoruz. En kısa zamanda çalışmalara başlanacaktır. Yeter ki birlik olalım, kooperatifimize sahip çıkalım." şeklinde konuştu.

İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz da şunları söyledi: "İskenderun’un birçok sorunlarını çözen, insanlara iş kapısı kazandıran esnaflarımız içinyeni sanayi sitesi yeri için girişimler yapılıyor. Bu konuda bizler de İTSO olarak gerek bakanlık gerekse bürokrasi nezdinde girişimlerimiz oluyor. Yeni Sanayi Sitesi yaklaşık 800 dönüm gibi bir alana tekabül ediyor. Temenni ediyorum yeni sanayi sitesinin imarı ile, yapımı ve geniş alanı ile çok amaçlı, çok içerikli ve modern tesislerimiz bölgemiz ekonomisine daha çağdaş hizmet vereceği kanısındayım. İskenderun’a değer verecek olan, istihdam kazandıracak olan bu yerin ve genel kurulunuzun hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Ardından İskenderun Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatif Başkanı İbrahim Açıkgöz yeniden başkan seçildi. Genel kurul şu isimlerden oluştu: Mehmet Zorla, Vecih Altun, Cemil Bilgin, Hasib Yıldırım, Fuat Yetimoğlu ve İbrahim Parmaksız. Denetim Kurulu ise Mehmet Fatih Kandilli, Josef Hurioğlu ve Salih Cücük'ten oluştu.