Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) bilgilendirme toplantısı Kayseri Mobilya Sanayicileri Derneği (KAYMOS) tarafından üyelerine organize edildi. UR-GE projeleri hakkında bilgiler verilerek rekabetçilik anlatıldı.

Kayseri OSB Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen proje bilgilendirme toplantısına katılan çok sayıda firma yetkilisine, proje danışmanı Serra Bayram ve Serap Gültekin, UR-GE projesi aşamaları hakkında bilgi verdi. Açılış konuşmasında UR-GE projelerinin, devletin 2023 ihracat hedefine ulaşmak için çok önemli bir destek olduğunu vurgulayan Başkan Mahmut Alak, bir sene önce kurulan bir dernek olarak üyelerine verimli hizmet vermeye devam edeceklerini ve UR-GE projesinin de üyeler için başlı başına bir fırsat olduğunu vurguladı. Alak, dernek üyesi ihracat yapmak isteyen veya ihracatını arttırmak, yeni pazarlar bulmak isteyen firmaların her aşamasında faydalanacağı bir proje olduğunu belirtti. Proje sayesinde Kayseri Mobilyası markasının dünya tarafından bilinen bir marka olacağını ifade eden dernek başkanı, firmaların birlikte hareket ederek uluslararası pazarlarda rekabet güçlerinin artacağına dikkat çekti.

Proje danışmanı Serra Bayram, projenin birlikte hareket edilmesi ile güç kazanacağını belirtirken Serap Gültekin, Ekonomi Bakanlığı’nın UR-GE projeleri, projede yer alacak firmaların eğitim, danışmanlık, yurtdışı pazar araştırması ziyareti ve alım heyeti gibi etkinliklerin proje kapsamında gerçekleştirileceğini belirtti.

Dernek Genel Sekreteri Yavuz Öztürk, “Projeden faydalanmanın en büyük şartları katılımcıların giderlerin yüzde 25’ini ödemesi ve en az 10 firmanın bir araya gelerek bu projeye katılmasıdır. Giderlerin geriye kalan yüzde 75’lik kısmı devlet tarafından ödenecek. Bu proje ile istediğimiz ülkeye giderek Kayseri Mobilya’sını tanıtabileceğiz.” dedi.