Kayseri Valiliği, İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen 19. EMITT 2015 Doğu Akdeniz Uluslararası Seyahat ve Turizm Fuarı’ndan ödülle döndü. Erciyes Kayak Merkezi, Kapuzbaşı Şelaleleri, Soğanlı Ören Yeri temalarına yer verilen, temsili olarak zaman zaman kar yağdırılan Kayseri standı 'Fuarı En iyi Tanıtan Stand' ödülüne layık görüldü.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün’ün talimatıyla oluşturulan ve kente ait tarihi, kültürel ve turistik değerlerin 22-25 Ocak tarihleri arasında dünyaya tanıtıldığı EMITT Kayseri standı, alanında uzman turizm otoritelerinden tam not aldı. Vali Orhan Düzgün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Borsa Başkanı Şaban Ünlü başta olmak üzere kent yöneticilerinin bizzat katılarak destek verdiği fuar alanındaki Kayseri Standı, 70 ülkeden binlerce katılımcı ve 200’ün üzerinde stand arasında ödüle layık görüldü.

Uluslararası Fuar Organizasyonu tarafından oluşturulan jürinin yaptığı değerlendirme sonucunda Kayseri Standı 'EMITT 2015 Kış Turizmi Salonunda Fuarı En iyi Tanıtan Stand' seçildi. Vali Düzgün, ödüle ilişkin yaptığı kısa değerlendirmede, EMITT Turizm Fuarı’nı önemsediklerini, aylar öncesinden planlı bir organizasyon ile kente ait değerlerin fuardaki standa yansıtılmasına ilişkin çalışma yürüttüklerini belirtti. EMITT Fuarı’nın sektör tarafından çok önemsendiğinin altını çizen ve turizm alanında atılım yapmak isteyen bölgelerin fuarda daha çok farkındalık ortaya koyabilmek için yoğun çaba harcandığının görüldüğünü ifade eden Vali Düzgün, "Bizler de özgün değerlerini yansıtmak için el birliği ile bir çalışma yaptık. Büyükşehir Belediyemizden meslek odalarımıza kadar şehrimizi en iyi şekilde tanıtmanın gayretini verdik. Erciyes’le birlikte sahip olduğumuz kültür mirası ve doğal güzelliklerimizi tanıttık. Kayseri’ye verilen bu ödül şehrimizin tarihine, kültürüne ve turizm potansiyeline verilmiş bir ödüldür. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Kongre ve Fuar Merkezi’nde bu yıl 19.'su düzenlenen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda Kayseri Valiliği tarafından kentin doğal güzellikleri ve zengin kültürel mirası ile Erciyes Kayak Merkezi’nin tanıtıldığı standı yurt içi ve yurt dışından pek çok ziyaretçiyi ağırladı. Turizmci ve seyahat acentesi sahipleri başta olmak üzere medya mensupları, İstanbul Valisi Vasip Şahin, bazı illerin valileri, belediye başkanları tarafından ziyaret edilmiş, ulusal düzeyde yayın yapan gazete ve televizyonlar da Kayseri’nin tanıtımı amacıyla röportaj yapmışlardı.