Kazakistan’ın başkenti Astana’da yapılacak Expo-2017 hazırlıkları belirlenen takvimden daha erken teslim edilecek.

Kazakistan’da temaslarda bulunan Uluslararası Sergiler Bürosu Genel Sekreteri Vicente Loscertales, Astana’da Expo-2017 hazırlıklarını yerinde inceledi. Astana Expo-2017 Ulusal Şirketi Müdürü Talgat Yermegiyayev ve Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Expo Komiseri Rapil Joşıbayev’in eşlik ettiği Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri Loscertales, kampüs inşaatının çok iyi gittiğini ve önerilen programa sadık kalındığında tesislerin belirlenen tarihten daha önce teslim edileceğini söyledi.

HEDEF 5 MİLYON ZİYARETÇİ

Astana Expo-2017 Ulusal Şirketi Müdürü Talgat Yermegiyayev, tesislerin normal vaktinden en az 3 ay önce teslim edileceğini, böylece katılımcı şirketlerin hazırlıklarını ve provalarını daha kolay yapacağını belirtti. Hali hazırda 3 bin 500 kişinin çalıştığını ve bunların yüzde 60’a yakının yerel olduğunu ifade eden Yermegiyayev, gelecek yıl bu sayının 10 bine çıkacağını belirtti. Expo'ya yaklaşık 5 milyon turist beklediklerini ve bu yönde çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Yermegiyayev, özellikle Çin, komşu ülkelerden ve Avrupa'dan turistleri ağırlamak için özel turistik turların organize edileceğini vurguladı.

19 ÜLKE ANLAŞMA İMZALADI

Hali hazırda 19 ülkeyle katılım anlaşmasının imzaladığını hatırlatan Dışişleri Bakanı Yardımcısı ve Expo Komiseri Rapil Joşıbayev, bu yıl ve gelecek yıl yapılacak çalışmalar sonunda bu sayının 60 ülkeye çıkarılacağını belirtti. Expo'ya katılımları artırmak ve turistlerin seyahatlerini kolaylaştırmak maksadıyla vize uygulamalarında kolaylıklar sağlanacağını kaydeden Joşıbayev, geçen yıl dünyanın en gelişmiş 10 ülkesine vize uygulamasının kaldırıldığını hatırlattı.

Expo-2017'nin yapılacağı tesisler aralarında Türk şirketinin de bulunduğu ve beş büyük şirket tarafından kurulan konsorsiyum tarafından inşa ediliyor.