Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles’in Kıranışıklar mahallesine ürün toplama merkezi kazandırıyor.

İnşaatı devam eden ürün toplama merkezinde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tesisin sadece Kıranışıklar’a değil bölgedeki Uzunöz, Kemaliye, Alpagut, Avdan, Akçapınar, Kirazlı ve Yazıbaşı mahallesindeki üreticilere de hizmet vereceğini belirtti. Özellikle ihracata yönelik kiraz üretiminin yapıldığı Keles ilçesinde çiftçilerin önemli bir talebi olan ürün toplama merkezinin, önemine dikkat çekti.

Recep Altepe, yaklaşık 1 milyon TL’ye mal olacak tesis sayesinde ürünlerin tek merkezden pazarlanabileceğini dile getirdi. Altepe, “Çiftçimizin daha kaliteli ürün üretmesi, ürünlerin ambalajlanması, depolanması ve pazarlanması noktasında Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman çiftçimizin yanında olacağız. Bu hedef doğrultusunda da her bölgenin yapısına uygun tesisleri hayata geçiriyoruz. Kıranışıklar’da inşaatına başladığımız ürün toplama merkezi de 3 ay içinde tamamlanarak hizmete alınacak. Böylece üreticilerimiz ürünlerini bireysel olarak burada toplu halde pazarlayabilecek.” dedi.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke de yaklaşık 5 bin tonluk üretimle Keles’in kiraz üretiminde önemli bir merkez olduğunu belirterek, “Keles Belediyesine ait araziye Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis ettik ve buraya çiftçimiz için hayati önem taşıyan bir tesis kazandırılıyor. Bölge ekonomisine önemli bir katkı sağlayacak olan tesis için Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.