KALİDA'nın misafiri olarak Kahramanmaraş'a gelen Kenya ve Ruandalı işadamları heyeti şehrimizin hem turistik yerlerini hem de sanayisini gezme imkânı buldu. Farklı sektörlerde ikili iş görüşmeleri yapan heyet Kahramanmaraş'tan  mutlu ayrıldı.

Kenya ve Ruanda işadamları heyetini ağırlayan KALİDA Genel Sekreteri Mahir KEÇE, Kenya ve Ruandalı işadamlarını Kahramanmaraş'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade ederek, “GÜNSİAF'ın düzenlediği Doğu Afrika Ticaret Köprüsü 2014 programına katılmak için gelen işadamlarını iki gün şehrimizde misafir ettik. Misafirlerimize Kahramanmaraş'ın turistik güzelliklerinin yanı sıra Organize Sanayi Bölgesinde tekstil, çelik mutfak eşyaları fabrikalarını gezdirdik. Gelen işadamları gezilerin yanı sıra çelik mutfak eşyaları, konfeksiyon ve ayakkabı sektörüne ait işletmelerde görüşmeler yaparak fiyat teklifi aldılar. Bu görüşmeler sonucunda bir takım ön anlaşmalar imzalandı. Umarım ön anlaşmalar sonuç verir de Kenya, Ruanda ve Kahramanmaraş arasında ticari bir ilişki oluşur.” dedi.

Kenya ve Ruandalı işadamları heyetinin Kahramanmaraş'tan mutlu ayrıldıklarını söyleyen Mahir Keçe, “ İlimize gelen yabancı işadamları heyeti bizi en kısa zamanda ülkelerine beklediklerini söylediler. En uygun zamanda işadamlarımızdan oluşan bir heyetle Kenya ve Ruanda'ya iadeyi ziyarette bulunmak istiyoruz.” dedi.