KESK Genel Başkanı Lami Özgen, hükümetin yaptığı yeni zam teklifine tepki gösterdi. Özgen, “Kamu İşveren heyeti 2016 yüzde 5, ikinci altı için ise yüzde 4 şeklinde yüzde 1’lik artış önerisiyle toplantıya geldi. Yüzde 1’lik artış iki döneme vurulduğunda buçuk oranında bir artış var. Kamu emekçilerine buçuklu yaklaşım tarzından vaz geçilmelidir.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda bugün beşincisi yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde hükümet yeni zam teklifini sundu. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, kamu emekçilerine yapılan zamma buçuk zam diye tepki gösterdi. Kamu İşveren heyeti 2016 yüzde 5, ikinci altı için ise yüzde 4 şeklinde yüzde 1’lik artış önerisiyle toplantıya geldiğini kaydeden Özgen, “Yüzde 4, yüzde 5’ler kamu emekçilerinin emeklerini karşılanmadığı oranlardır. Kamu emekçilerini karşılığı değildir. Yüzde 1’lik artış iki döneme vurulduğunda buçuk oranında bir artış var. Kamu emekçilerine buçuklu yaklaşım tarzından vaz geçilmelidir. Yani kamu emekçileri bu ülkenin üvey evladı değildir.” diye konuştu.

Kamuda çalışanların hizmet ve emek ürettiğini bunların karşılığının emekçilere doğru temelden yansıtılması gerektiğini dile getiren Özgen, “Bu zam teklifleri bizim ekonomi kaybımızı gidermiyor. Bizim vergi diliminin indirilmesine yönelik talebimiz var. Aynı zamanda bizim ek ödemelerinin emekliye yansıtılması gerekiyor. Yine 4 B/C’ lilere yönelik taleplerimiz var.” şeklinde konuştu.

KESK’TEN ORTAK EYLEM VE GREV ÇAĞRISI

Memur-Sen ve Kamu-Sen’e eylem, grev çağrısında bulunan KESK Genel Başkanı Özgen, şunları söyledi:

“Yüzde 3, yüzde 4’lük artışlarla bizi hakem kuruluna mahkum edip onun kurallarını uygulayarak bizi üç yıl daha açlığa, sefalete sürüklemelerine karşı ortak eylem, ortak duruş çağrısı yapıyorum. Türkiye’nin bütün illerinde ortak eyleme, merkezi eyleme de grev yapmaya da hazır olduğumuzu belirtmek istiyorum. Çünkü Yüzde 4+4 bir anlam ifade etmiyor. Yüzde 5+5 olsa dahi bir anlam ifade etmiyor. Çünkü yüzde 5+4 yüzde 7 oranında kamu emekçilerinin ücretine yansımaktadır.”