Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök ve yönetim kurulu üyeleri Keskin Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırımcıları ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu. OSB'de kalifiye elaman sıkıntısı yaşandığını belirten Başkan Gök, bu sıkıntının çözülmesi için meslek edindirme kursları düzenleyeceklerini belirtti.

Heyetin ziyaretinde Keskin Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi veren OSB Müdürü İbrahim Erol, Keskin OSB'nin 153 hektar arazi üzerine kurulduğunu, şuanda 6 tanesi aktif, 7 tanesi proje ve inşaat aşamasında toplam 13 firma olduğunu söyledi. OSB'de ilk etapta 13, ikinci etap çalışması ile birlikte toplam 57 boş yerlerinin bulunduğuna işaret eden Erol, bu alanların da kısa zamanda dolmasını beklediklerini vurguladı.

Heyet sırasıyla prefabrik üretimi yapan KL Yapı yetkilisi Tolga Altun, granit üretimi yapan Nihak Madencilik yetkilisi Alaaddin Albayrak, TIR dorsesi imal eden Beka Proje yetkilisi Mustafa Savaş, Su sayaçları üreten Keşkar Vana yetkilisi İbrahim Kartalcı ve yem ve katkı maddeleri üreten Poyraz Yem yetkilisi Kübilay Bülent Güntürkün'ü ve fabrikalarını ziyaret ederek bilgiler aldı. Diğer taraftan Keskin OSB'de üretimde olan fabrikaların istihdamlarının yüksek olması heyeti sevindirdi.

TSO yöneticileri OSB'lerdeki temaslarının ardından Keskin Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Dede Yıldırım ile bir süre görüşen heyet, Başkan Yıldırım ile karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Keskin OSB'ye yatırım konusunda üzerlerine düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazır olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Yıldırım, OSB'nin suyunun ilçeden alması konusunda çalışmalar yapacaklarını vurguladı.

OSB'de yapılan çalışmaları yerinde görmek ve yatırımcının yalnız olmadığını ortaya koymak adına böyle bir ziyaret gerçekleştirdiklerinin altını çizen TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Gök, ziyaretlerinde yatırımlarından dolayı işadamlarına teşekkür etti. Kırıkkale'de işadamı ve müteşebbisin kolay kolay yetişmediğine vurgu yapan Başkan Gök, Kırıkkale'ye yatırım yapan her müteşebbisin kendileri ve şehir için kıymetli olduğunu söyledi.