Beyaz et sektörünün dev firmalarından Keskinoğlu, uluslararası pazardaki büyümesini arttırmak için yabancı ortak arayışına girdi. Şirket, stratejik ortaklık çerçevesinde Keskinoğlu ailesi ana hissedar kalmak üzere azınlık hisselerini satma kararı aldı. Keskinoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Keskinoğlu, konuyla ilgili görüşmelerinin devam ettiğini, ortaklığın yılın ikinci yarısında gerçekleşmesini beklediklerini söyledi.

Keskinoğlu, yaptığı açıklamada 2015’te sektörde 52. yılına giren şirketin son 10 yıldır değişmeyen gelecek vizyonunun, Türkiye’den güç alan global bir marka olmak ve Türkiye’yi uluslararası pazarlarda başarıyla temsil etmek olduğunu belirtti. Bu bakış açısıyla yönetilen şirketin, bugüne kadar attığı adımlar sonucunda Almanya’dan Singapur’a, Malezya’dan Filipinler’e kadar onlarca pazarın kapılarını Türkiye’ye açtığını ifade eden Keskinoğlu, “Birçok ülkeye ihracat kapılarını ilk açan şirketimiz, son 10 yıldır sektör ihracatının yüzde 10’unu tek başına karşılayan ve dünyanın 75 ülkesine ihracat yapan bir markaya dönüşmüştür. Uluslararası pazarda bu hedefi gözeten Keskinoğlu Şirketler Grubu, iç pazarda da sektördeki kalite çıtasını yukarılara çekecek birçok yeniliğin de öncüsü olmuş ve yarım asrı geçen tarihi boyunca sektörü her açıdan geliştirecek uygulamaları hayata geçirmiştir.” dedi.

‘KESKİNOĞLU AİLESİ ANA HİSSEDAR OLARAK KALACAK’

Keskinoğlu’nun önümüzdeki 10 yıllık perspektifinin, iç pazarda olduğu kadar dış pazarlarda da liderlik konumuna ulaşmak olduğunu kaydeden Keskinoğlu, şunları kaydetti: “Grubun girişimci ruhunu güçlü bir iradeyle geleceğe taşımak isteyen şirket hissedarları, şirketin büyüme hedeflerini daha kısa vadede yakalamak için uluslararası ölçekteki ticari işbirliği tekliflerini değerlendirme kararı almıştır. İç pazarda olduğu kadar uluslararası pazardaki büyüme ivmesini yukarı çekecek stratejik ortaklık amaçlayan bu açılım, Keskinoğlu’nun azınlık hissesinin satılmasına yöneliktir. Keskinoğlu ailesinin şirketin ana hissedarı olarak kalmasını gözeten bu işbirliğinin, Keskinoğlu’nun yüksek potansiyeline katkıda bulunması beklenmektedir. Keskinoğlu Şirketler Grubu, gelişimi ve büyümeyi destekleyecek olası işbirliklerini değerlendireceği bu süreçte de 52 yıldır olduğu gibi faaliyet gösterdiği tüm alanlardaki çalışmalarını ve yatırımlarını aralıksız şekilde sürdürmeye devam edecektir.” Keskinoğlu, yılın ikinci yarısında netleşmesi hedeflenen stratejik ortaklık süreciyle ilgili gelişmeleri, ilerleyen dönemlerde kamuoyuna açıklayacaklarını sözlerine ekledi.