Erzurum'un Yakutiye Belediyesi tarafından kamulaştırılan tarihi Kevelciler Çarşısı'ndaki iş yeri sahipleri Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'i, seçimler öncesinde 'Buraları yıkmayıp, güzelleştireceğim.' sözünde durması çağrısında bulundu.

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında Yakutiye Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü, Kevelciler Çarşısı'nda 20 iş yerinin 7 gün içerisinde kamulaştırma nedeniyle yıkılacağını belirterek, işyeri sahip ve işletmecilerine tebligatta bulundu. İşyerlerinin yıkılacak olmasına tepki gösteren esnaf ortak basın bildirisinde bulunarak kararı protesto etti. Grup adına açıklama yapan Mehmet Özkan Engin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in milletvekili seçimlerinden iki gün önce Kevelciler Çarşısı esnafıyla bir araya gelerek, 'Burayı Yakutiye Belediyesinden alıp, Batpazarı gibi yapacağım. Burayı yıkmayacağız, sizleri de mağdur etmeyeceğiz.' vaadinde bulunduğunu iddia etti. Kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını belirten Engin, "Tarihi Çarşı'nın güzelleşmesini istiyoruz. Yıllardır burada esnaflık yapıyoruz. İşyerlemizi yıkıp, bizleri buradan atmak yerine Büyükşehir Belediye Başkanı bize verdiği sözünü tutsun. Eski Batpazarı'ndaki gibi iş yerlerimizin dış cephelerinin iyileştirileceğinin ve bu tarihi caddenin korunacağına dair sözünü kendisine hatırlatmak istiyoruz. Bizi aldatmaya kimsenin hakkı yok." dedi.

'KÜÇÜK ESNAFIZ BİZİ YOK ETMEYİN YAŞATIN'

Kendilerinin küçük esnaf olduğunu ve zor koşullar altında ayakta kalma mücadelesi verdiklerini dile getiren Engin, "Büyük sermayemiz olsaydı AVM'lerde ya da şehrin en işlek caddelerinde iş yerlerimizi açardık. Ancak bizler küçük esnafız. Büyükşehir Belediyesinin ve ilçe belediyesinin yok etmek yerine bizleri yaşatmasını bekliyoruz. 7 gün içerisinde biz nerede yeni bir iş yeri bulup yerleşelim. Bu zulumdür, baskıdır." diye konuştu.