Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığını ziyaret eden Kıbrıs Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı, AOSB’yi başta çevreci uygulamaları olmak üzere bir çok yönden model aldıklarını bildirdi.

Kıbrıs Sanayi Odası Başkanı Ali Çıralı ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve OSB Müdürü Mustafa Keskin ile görüşerek, bölgedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıllık ithalatının 1.8 milyar dolar, ihracatının ise 135 milyon dolar olması nedeniyle ciddi bir dış ticaret açığı ile karşı karşıya olan KKTC’de üretim yapmanın önemine dikkati çeken Ali Çıralı şunları söyledi: "KKTC küçük bir ada ülkesi ve ekonomisi de turizme endeksli. Buna bir de yüksek öğretimi dahil edebiliriz. Yani bir sanayi ülkesi değil ama Kuzey Kıbrıs’ta da lokomotif sektörlerin ihtiyaçlarını, tüketim malzemelerini, gıda ürünlerini üreten hafif sanayi mevcuttur. Biz Kıbrıs Türk Sanayi Odası olarak Kuzey Kıbrıs’ta ki Türk Sanayicileri temsil eden bir kuruluşuz. Adana Sanayi Odasıyla da 2011 yılında kardeş oda protokolü imzalamıştır ve bu protokolde iş birliği protokolü Kuzey Kıbrıs’la Adana arasında ki ekonomik aktiviteleri ticareti geliştirmek için faaliyet yapmayı da taahhüt etmiştik . O protokol çerçevesinde Adana Sanayi Odası’nın davetlisi olarak buraya geldik."

Adana OSB Başkanı Bekir Sütcü ise heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgedeki son çalışmaları hakkında bilgiler verdi.