Erkek giyim sektörünün iddialı isimlerden Kiğılı, Çin’in başkenti Pekin’de ilk mağazasını açtı. Pekin’in merkezindeki Sanlitun Soho’daki açılış kurdelesini Türkiye’nin Pekin Büyükelçisi Ali Murat Ersoy, Ticaret Başmüşaviri M.Halil Madazlı ve Kiğılı Kuzey Çin Genel Müdürü Zeki Fırat kesti.

Yaklaşık iki yıldır Çin pazarında olan Kiğılı, Frençayzing (Franchising) yolu ile ilk mağazasını Çin’in güneyindeki Guangzhou şehrinde açmıştı. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Zeki Fırat, çok büyük ve rekabetin zor olduğu Çin pazarında kalite ve fiyat avantajıyla boy göstereceklerini söyledi. 1,5 milyara yakın nüfusun olduğu Çin’de zengin sayısının da çok fazla olduğuna dikkat çeken Fırat, sorumluluk alanı oldukları Çin’in kuzeyinde 5 yıl içerisinde en az 10 mağaza açmayı hedeflediklerini ifade etti.

Türk markalarının Çin’e gelmesi konusunda en büyük sıkıntıyı; lojistik ve altyapı ile ilgili çekeceklerini belirten Fırat, bunların aşılması durumunda her Türk firmasının bu ülkede başarılı olacağını düşündüklerini kaydetti.