Öksüz, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) ile Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğü işbirliğinde Senem Ayşe Konferans Salonu'nda düzenlenen ''Kariyeler Günleri'' konulu toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'de işsizliğin önemli bir düşüş aşamasına geldiğini ve bu konuda özel sektörün çok büyük rolünün bulunduğunu ifade etti.
     ''Özel sektöre destek olan devlet işsizliği bitirmenin yolunu da açmıştır'' diyen Öksüz, Türkiye'de artık gençlerin daha kolay iş bulacağını ve bunu kendi şirketinde girişimci gençlere iş imkanı vererek yaşadığını ifade etti.
     Öksüz, şunları kaydetti:
     ''Bizde işsizlik yok iş beğenmeme var. Bu konuda benim de korkularım var. Tarım sektöründe çalışacak insan bulamıyoruz. Eskiden tarımda çalışanlarına sigortası da yoktu. Şimdi mecburiyet olmadığı halde sigorta da yapıyoruz ama çalıştıracak işçi bulamıyoruz. Her şeyin başı değişimdir. Değişimler her zaman artı yönde olması lazım. Ne büyükler, ne parası çok olanlar, sadece değişime ayak uydurabilenler ayakta kalacaktır. Onun için değişmeliyiz.''
     Öksüz, gençlerin dinamizmi ve iş adamlarının tecrübelerinin bir araya gelmesiyle daha iyi sonuçlar ortaya çıkacağını belirterek,, bilginin mezara gitmemesi gerektiğini dile getirdi.
    
     -Takım ruhu-
    
     Kendi yaşamıyla ilgili bilgiler veren Öksüz, konuşmasını şöyle tamamladı:
     ''Hiç bir zaman doğduğunuz yeri, ülkenizi ve elinizde olan şartları küçümsemeyin. Ben üniversite mezunu olduktan sonra Kahramanmaraş'a gelerek babamın 900 dönümlük tarım arazisinde heyecanlı bir şekilde çalışma hayatına girdim. Hep bir heyecan ve takım ruhuyla çalıştık. Şimdi holding olarak 6 sektörde faaliyet gösteriyoruz. 7 bin kişi istihdam ediyoruz. Türkiye genelindeki ilk bin şirketin 8'i bizim Kipaş'a aittir. Kahramanmaraş'ta büyük yatırımlar yapmanın heyecanı içerisinde koşturuyoruz. Takım ruhu içerisinde çalışmak çok önemlidir. Sizlerin öncelikli önem vereceğiniz konu budur. Artık tek akılla yapılacak her şey bitmiştir.''
     Mem Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük ise ülke ekonomilerinde en önemli göstergelerden birisinin ülkelerin işsizlik oranı olduğunu söyledi. Türkiye'nin 2008 dünya krizine rağmen tek haneli işsizlik rakamıyla iyi bir noktada olduğunu belirten Karaküçük, ''Türkiye'de işsizlikten ziyade iş beğenmeme gibi bir kavram var. İşsiz ve iş veren var fakat ortak bir noktada buluşamayan insanlar da var'' şeklinde konuştu.
     İŞKUR İl Müdürü Ali Yüce de Türkiye'nin en önemli sorunlarından bir tanesi işsizlik olduğunu ve hükümetin hedefinin işsizliği yüzde 5 seviyelerine indirmek olduğunu kaydetti. Yüce, İşsizliğin temel nedenlerinden birisinin mesleksizlik olduğuna inandıklarını ifade etti.
     Program, akademisyenlerin sunumuyla devam etti.