Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) hibe programı kapsamında tamamlanan 8 etap sonunda 21,5 milyon TL hibe alan Bursa’ya, 9. etap için ise 9,6 milyon TL hibe aktarılacak.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) hibe programı kapsamında, bakanlıkça projeleri onaylanan yatırımcılara yönelik tebligat ve bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca 2006 yılından bu yana uygulanan ‘Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı’nın 9. etap başvuru sonuçları, Bakanlık onayı sonrasında kamuoyuna ilan edildi. Kazanan yatırımcı listesi ise il müdürlüklerine yazılı olarak bildirildi.

Yatırımcılara resmi tebligatın yapılması ve programın uygulaması konusunda bilgi paylaşımı amaçlı Bursa İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıya, projeleri uygun bulunan 20 yatırımcı kuruluşun temsilcileri, danışmanlık firma temsilcileri ve müdürlük personeli katıldı. İl Müdürü Ömer Çelik, kırsal kalkınma projelerinin önemine vurgu yaparak, Bursa'nın potansiyeline binaen Bakanlığın İl Değerlendirme Komisyonu'nca uygun görülen tüm projeleri programa aldığını belirtti.

Üretilen tarımsal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, pazarlanması ve kırsalda istihdam sağlanması bakımından büyük önem taşıdığını belirten Çelik, bu projeler konusunda Bursa'da bugüne kadar 103 tesisin bitirildiğini ifade etti.

Ömer Çelik, tamamlanan 8 etap sonunda 21,5 milyon TL hibe ödemesinin yanı sıra yaklaşık 700 kişiye istihdam sağlandığını belirterek, “Bu etap ile uygulanacak 20 proje ile 5 yeni yatırım tesisi ve 15 adet modernizasyon ile kapasite artırımı amaçlı yatırımın tamamlanması sonrasında 9,6 milyon TL daha hibe Bursa tarımına aktarılacak.” dedi.