Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yakutiye Tarım İlçe Müdürlüğü, Çalışma İş Kurumu ve Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğü'nce kadınlara yönelik 'Arıcılık Meslek Edindirme' kursunu tamamlayan 43 kursiyere sertifika verildi.

Yakutiye İlçesine bağlı Gürpınar Kırmızıtaş Köyü’nde düzenlenen sertifika törenine Gıda Tarım ve Hayvancılık Erzurum İl Müdürü Osman Akar, Yakutiye Müftüsü Osman Yazıcı ve Türk Tarım Orman-Sen Erzurum Şube Başkanı Adem Karadayı katıldı. Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mehmet Kantarkaya arıcılık meslek edindirme kursuna toplam 50 kadın ve genç kızın katıldığını belirterek 43 kursiyerin sertifika almaya hak kazandığını söyledi. Kantarkaya, kursiyerlere bal arısı ırkları, koloni bireyleri ve düzeni, mevsimsel bakım ve kışlatma, bal üretimi, diğer arı ürünlerinin üretimi, ana arı yetiştiriciliği, ballı bitkiler, gezginci arıcılık ve arı sağlığı konularında teorik ve pratik anlamda bilgiler verildiğini ifade etti.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Akar, kırsalda yaşayan kadın ve genç kızlara yönelik pozitif ayrımcılık yaptıklarını dile getirdi. Akar, geçen yıl üreticilere 890 bin TL arıcılık destek ücreti ödediklerini dile getirerek, "Kurum olarak kırsal alanda yaşayan bayanlara pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kırsaldaki vatandaşlarımıza daha fazla hizmet götürmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halihazirda 119 bin arılı kovan bulunuyor. Yaklaşık bal üretimi il genelinde bin 300 ton olup, normalde bunun 3 bin tonun üzerinde olması gerekir. 2014 yılında 890 bin TL arıcılık destek verdik. Yine aynı şekilde arıcılık yapanlara kovan başına 10 TL organik arıcılık yapanlara 15 TL desteklerimiz devam etmekte." diye konuştu.

Konuşmaların ardından kursiyerlere törenle sertifikaları dağıtıldı.