Baharın gelmesiyle birlikte meyve fidanları da görücüye çıktı. Kırşehir Şehit Nevzat Aslan Caddesi üzerindeki fide satış yerlerinde ceviz, kiraz, kayısı, vişne, şeftali, elma, armut gibi meyve ağaçlarının yanı sıra, çam, sedir ve süs bitkileri, baharın yaklaşması ile ilgi görmeye başladı.

Vatandaşlar hafta sonunu fırsat bilerek bahçelerine meyve fidanı dikmek için soluğu fidan satış yerlerinde alıyor. Fidan fiyatlarının 7,5 liradan 50 liraya kadar değiştiğini belirten esnaf, “Bahar aylarının yaklaşması ile birlikte bahçelerinde meyve ağacı yetiştirmek isteyenlerin için satışlarımız başladı. Bu iş bilgi, emek, zahmet ve sabır isteyen bir iştir. Kendi yetiştirdiğimiz ve başka illerden getirdiğimiz meyve fidanlarını satıyoruz” dedi.

En çok ceviz, kiraz, kayısı, vişne, şeftali, elma, armut, dut gibi meyve ağaçlarının yanı sıra, çam, sedir ve süs bitkilerinin ilgi gördüğünü söyleyen esnaf, “Ömründe hiç meyve fidanı dikmemiş müşterilerimize fidanın nasıl dikileceğini ve nelere dikkat edileceğini anlatıyoruz. Ayrıca meyve fidanı dikeceklere fidanın çeşidine göre mart ayı sonu ve nisan ayının ortalarından sonra fidan dikmelerini tavsiye ediyoruz." dedi.

Diğer taraftan, meyve fidanı fiyatlarının geçen yıla göre yüksek olmasından yakınan Kırşehirliler, satıcılardan fiyatları biraz daha aşağıya çekmelerini istedi.

Kırşehir Ziraat Odası’nın her yıl getirerek satışa sunduğu meyve fidanlarının bu yıl da getirilip getirilmeyeceği henüz belli olmazken, sebze fidesi satışına da önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi.