Kırşehir Kamu-Sen İl Temsilciliği'nden, "Aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızı yakından ilgilendiren toplu sözleşme görüşmeleri yetkili konfederasyon ve hükümet eliyle yine çadır tiyatrosuna dönüştürüldü" açıklaması yapıldı.

Kırşehir Kamu-Sen İl Temsilcisi Bilal Türk yaptığı yazılı açıklamada, "Bugüne kadar hiç görülmemiş bir şekilde hükümetin teklifini basının karşısında açıklayacağını söylemesi televizyonlar karşısında merakla bekleyen emekli ve memurlarımızı ümide sevk etti. Ancak 2016 yılı için yüzde 4+4, 2017 yılı için yüzde 3+3 şeklinde açıklanan rakamlar tam bir fiyasko olunca, iş malum konfederasyon ve hükümet elbirliği ile şova dönüştürüldü" ifadelerini kullandı.

Bilal Türk açıklamasında şunları kaydetti: "Amatörce kurgulanmış bir sahne ile Bakandan izin isteyerek masadan sözde kalkan yetkili konfederasyon, 'hak nasıl alınamaz' konusundaki becerisine bir yenisini daha eklendi. Hükümetin teklifinin ardından değerlendirme yapmak isteyen Konfederasyonları dinleme cesareti bile gösteremeyen salonu terk etmeye hazırlanan Bakan’a Memur-Sen heyeti de eşlik etti.
Sayın Bakan Faruk Çelik, ilk defa basının huzurunda zam teklifini açıkladı. Biz de düşündük ki, basının ve bizim önümüzde düşük rakamlarla zam teklifi açıklayamaz. Herhalde 10+10 gibi yüksek bir teklifle karşımıza gelecekler diye düşündük. Ama basının önünde bile sayın Bakan, 3+3 ve 4+4 gibi komik zam oranlarıyla karşımıza çıktı. Bunun yanı sıra, Sayın Faruk Çelik’in tekliflerini açıkladıktan sonra bizim söyleyeceklerimizi dinlemeden, adeta korkarak masadan kalkmasını anlamakta zorlanıyoruz. Sayın Faruk Çelik’e böyle bir tavrı yakıştıramadık ve bu davranışından ötürü kendisini kınıyoruz."