Kırşehir’de hafta başında alınan zam kararı ile ekmek 85 kuruş olarak satılmaya başladı.

Fırıncıların 4 aydır ekmek fiyatlarının yeniden düzenlenmesi noktasındaki talebi doğrultusunda ekmeğe uygulanan zammı değerlendiren Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Bahamettin Öztürk, "Fırıncıların rekabeti nedeni ile bir dönem zararına da ekmek satışı yapılmıştı." dedi. KESOB Başkanı Bahamettin Öztürk, yapılan ekmek zammı ile ilgili şunları söyledi: "2015 yılı Ocak 1, itibari ile komşu iller baz alındığında Nevşehir, Niğde, Aksaray, Kayseri, Kırıkkale’de 3 yıldır ekmek rekabeti üzerine 250 gram ekmek 60 kuruştu. Ocak 1 itibari ile belirttiğim bu illerde 250 gram ekmek 85 kuruştan satışa sunulmakta. 2015 yılının birinci ayında da fırıncıların kendi aralarındaki rekabeti yüzünden bize gelerek zam talebinde bulunmuşlardı. Rekabete girerek zararına ekmek sattılar. Burada 250 gram ekmek 50 kuruştan satışa sunuldu. Bu durum tabi ki bir ay kadar sürdü. Fırıncılarımızı kendi aralarında anlaştırdık. Kaliteli un 68 liradan satılmaya başlandı. Tuzu, mayası, işçisi, kürekçisi hesaplanarak ekmeğin fiyatını belirliyoruz. Komşu illerde ekmek zammı altı ay önce verildi. Bizler de ekmekle birlikte pidenin de zammını verdik. Yapılan zam keyfi yapılan zam değildir."

Yapılan zamla ilgili Öztürk, esnafı da korumak zorunda olduklarını söyledi. Birlik başkanı Öztürk, "Esnafımızla birlikte halkı da korumak zorundayım. Ramazan ayı ile birlikte insanımızın kaliteli ekmek yemesi için çaba sarf ediyoruz. Fırıncı kardeşlerimizi de kaliteli un kullanmaları noktasında uyardık. Kırşehirlilerin kaliteli ekmek yemesi için çabalıyoruz. Kaliteli olan Kırşehir ekmeğinin kalitesinde kesinlikle düşüş olmayacak. Herhangi bir şekilde aniden alınan karar değildir. Fırıncılarımız da kurallara uyarak kaliteli şekilde ekmek çıkartacak devletin birimleri de takipçi olacak. Oluşabilecek aksaklıklarda vatandaşlarımızın da duyarlı olmaları gerekir." açıklamasını yaptı.

Kırşehir’de 85 kuruş olarak 8 Haziran Pazartesi günü itibariyle satılmaya başlanan ekmek fiatları hakkında, Kırşehir Lokantacılar, Kahveciler ve Fırıncılar Esnafı Odası Başkanı Davut Kaya da bir değerlendirme yaparak, "Fırıncı üyelerimiz 4 ay önce sıkıntılarını dile getirdiler ve ekmekte fiyat artışı istediler. Bu konuda da biz civar illerden fiyatlar aldık. Aksaray, Nevşehir, Niğde ve Yozgat’ta 90 kuruş olduğu tespit edildi. Biz Birlik Başkanlığı’na 3 ay önce vermiş olduğumuz dilekçeden ret cevabı alıyorduk. Fırıncılar Birlik Başkanlığı’nı ziyaret ederek, fiyatların makul düzeyde olması ve 85 kuruş olarak ekmeğin fiyatının düzenlenmesi konusunda karar alındı. Bugün itibariyle de ekmek fiyatları 85 kuruştan satışa başlamıştır." dedi.