Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi. Kış döneminde ise otellerin yüzde 65'inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağı belirtildi.

9 gün Kurban Bayramı tatili ve okulların geç açılmasını iç turizminde belirli ölçüde canlılık oluşturduğunu belirten Özden, bu sezonda Rus turizmi kaybının yüzde 17 olduğunu kaydetti. Yüzde 17'lik Rus turizmi kaybının turizm gelirlerinde de yüzde 25 seviyesinde düşmeye neden olduğunu belirten Özden, başta Almanlar olmak
üzere Avrupalı turistlerde artıda olduklarını ifade etti.

250 yatak kapasitesine sahip olan Manavgat destinasyonun 60 bin turizm çalışanını istihdam ettirdiğini belirten Özden, "Bölgemiz turizmde 45 gün sonra ölü sezon diye tabir edilen döneme girecek. Ölü sezonda 250 bin yatak kapasiteli konaklama tesislerinin yüzde 65'i kapanacak. Yüzde 35 oranında açık kalacak. Otellerin yüzde 65 oranında kapanmasıyla 2016 turizm sezonuna kadar yaklaşık 45 bin turizm çalışanı işsiz kalacak." diye konuştu.

Manavgat'ın Antalya'ya gelen turistler için alternatif turizmde en ayrıcalıklı destinasyonuna sahip olduğunun altını çizen Özden, bu sezon 1 milyon Avrupalı, Rus, İskandinav, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT) ve farklı milletlerden turistin Manavgat Irmağı'nda bot, tekne turu, 1 milyon turistin Beşkonak Köprülü Kanyon Milli Park'ta rafting ve kano su sporu ile 1 milyon turistin Oymapınar ve ekoturizm alanlarında köy ve safari turuna çıktığını ve 1 milyona yakın turistinden bölgeden Kapodokya bölgesinde tur yaptığını kaydetti. Özden, tur rakamlarının yüzde 17'lik Rus turizmi kaybına rağmen rakamların çok yüksek olduğunun altını çizdi.