Erzurum'da kışın kapıya dayanmasıyla birlikte soba satışlarında beklenen canlılığın yaşanmaması soba üretici ve satıcılarını kara kara düşündürmeye başladı.

Kış yaklaştı, sobalar görücüye çıktı. Geceleri havaların soğumasıyla birlikte ev ve iş yerlerinde az da olsa sobalar kurulmaya başlandı. Soba satıcıları sezon ürünlerini vitrinlere koydu. Vatandaşın gelir durumuna göre soba fiyatları da değişiyor. 200 TL ile bin TL arasında sobalar alıcı buluyor.

'YAŞANAN EKONOMİK KRİZ SATIŞLARI ETKİLEDİ'

Erzurum merkez Yakutiye ilçesinde sobacılık yapan Abdulkadir Uçan, soba satışlarının kesat gitmesinden şikayetçi. Bir sezonda ortalama 100 kadar kömür sobası sattığını belirten Uçan, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle satışlarda beklenen canlılığı yakalayamadıklarını anlattı. Vatandaşın yeni soba satın almak yerine eskisini tamir ederek kullanma yoluna gittiğine vurgu yapan Uçan, "Geçen yılın aynı aylarına göre satış yok denecek kadar az. Kar düştü mü satışlarda bitiyor. Doğalgazlı konutlarda oturanlar da soba yakmaya başladı. Doğalgaz faturalarının yüksek gelmesi ve konutu iyi ısıtamadığı için vatandaş ekstra olarak soba yakmayı tercih ediyor. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaş yeni soba almak yerine eskisiyle idare etmeyi tercih ediyor." dedi.