Aksu Tv’ye Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal’ı ziyaretini değerlendiren Başkan Karaküçük, Kahramanmaraş havalimanı için ocak ayında ki çalıştay da kararın verileceğini söyledi. Bakan Ünal, ziyaretinde ki detayları paylaşan Başkan Karaküçük: “Ticaret ve Sanayi Odası olarak Sayın Mahir Ünal’ı makamında ziyaret ettik. Görüşmemiz gayet güzel geçti. Kahramanmaraş’ın geleceği ile kültür ve turizm alanında bazı değerlendirmelerde bulunduk. Bakanlık arşivinde mutlaka vardır, bizde Kahramanmaraş’ın Kültür ve Turizm varlıklılarının gün yüzüne çıkarmasını arzu ettiğimiz birçok argümanı Sayın Bakanımıza dosya halinde sunduk. Bunların içeresinde antik Germenicia kentimizin bir an önce açığa çıkarılması ve bunun Turizme kente ekonomisine katkı sağlar durumu gelmesini arzu ettiğimiz söyledik. Sayın bakanımızda Germenicia antik kenti için çalışmaların başladığını, 2016 yılı başlangıç için 10 milyon TL’ye ödenek ayrılacağını, bunun yanı sıra Kahramanmaraş’ın birçok yerinde çalışmalar yapılması konusunda talimatlar verdiğini söyledi. Bu bizi memnun etti. Devletin ve Hükümetin sahiplenip te el attığı bir iş, yarım kalmaz. Kent mirası olan Germenicia antik kenti tekrar Kahramanmaraş’a katkı sağlayacak” dedi.

BAKANLIK ÖZLEMİ GERÇEKLEŞTİ

13 yıldan bu yana Kahramanmaraş’ın AK Partiyi lider ve şampiyon yaptığını belirten Karaküçük şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş’ın uzun süreden bu yana bakanlık özlemi vardı. Kahramanmaraş AK Partiye 13 yıldan bu yana lider ve şampiyon sayılabilecek bir şekilde destek verdi. Bunun neticesin de de Sayın Mahir Ünal’ın Kültür ve Turizm Bakanı olması bakanlık özlemimizi giderdi

HAVALİMANI KARARI OCAK AYINDA

Sayın Ünal, Ocak ayında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı Kahramanmaraş’a davet ettiğini ve ilk çalıştayı’ da ulaştırma çalıştayı olarak yapacaklarını söyledi. Sayın bakanımızı ben bu konu da çok istekli gördüm. İnşallah bu ulaştırma çalıştayında karar verileceğini söyledi. Şu andaki mevcut havaalanı için ayrılan ödeneğin durdurulduğunu, büyük gövdeli uçakların inme kabiliyetinin olmadığını gümrük işlemelerinin olmadığı için mevcut yatırımın yeni havalimanın aktarılmasını gerektiğini söyledi. Bu bizleri Kahramanmaraş olarak memnun etti. Sayın bakan Narlı’da havalimanı yapılması için bir çalışma talimatı vermiş. O bölgede yüzde 70 oranında devlet arazisi olan bir bölge seçilmiş. Ocak ayındaki çalıştaya Sayın bakanımız ile sahip çıkarsak, istersek, arzularsak ben Kahramanmaraş için daha hayırlı bir karara varılacağına inanıyorum. 

BAKANIMIZIN KAHRAMANMARAŞLI OLUŞU BİR DİĞER ARTI

Bizim kendi içimizde şikayet ettiğimiz bir diğer konu ise ekonomi gelişirken sanayi gelişirken sosyal anlamda gelişemedi idi. Dolayısıyla şehre giren çıkan insan sayısı azdı. Dışarıdan gelen insanlarda bize Kahramanmaraş’ı yeterince tanıtamamışınız derlerdi. Sayın bakanımızın Kahramanmaraşlı olması kentin gelişmesine büyük katkı sağlayacak diye düşünüyorum. Sayın bakanımız grup başkanvekilliği döneminde de başarılı bir siyaset istikrarlı çalışmalar içerisinde de oldular. Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizde sayın bakanımızın yaptığı tüm çalışmaların içerisinde olacağız.

ORTAK ÇALIŞACAĞIZ

Sayın bakanımızda kültür ve turizm ile alakalı her yapılacak konuda Valilik, Ticaret ve Sanayi Odası ve Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalar yapılacağını söyledi. 

AKSU TV’Y BAŞARILAR

Aksu Tv’nin yeni yayın dönemin kutuluyorum. Kahramanmaraş’ın dışa açılan penceresi olarak TV, uzun yıllardan bu yana başarılı bir yayın politikası izliyordu. Kalite çıtası daha da yükselerek devam edecek. Tüm Aksu TV ailesine teşekkür ediyorum.