Karaküçük, KMTSO Genişletilmiş Meclis Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 2012'de dünya ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri konumuna geldiğini belirtti. Türkiye'nin 780 milyar dolar milli hasılasıyla dünyanın 17'nci Avrupa'nın ise 7'nci büyük ülkesi olduğunu anımsatan Karaküçük, şunları kaydetti:
     ''2012 yılında, dünya ekonomisindeki belirsizlikler, borç krizleri, resesyon beklentileri, Avrupa ekonomisindeki gerileme tahminleri, ulusal ekonomideki not artıran gelişmeler, iç politikamızda yaşanan sıcak olaylar ve değişim sancıları, yanı başımızdaki iç savaş, Ortadoğu'daki siyasi karmaşa ile birlikte bir yılı daha geride bırakarak yeni bir yılda, yeni umutlara doğru yol almış bulunuyoruz.''
     Türkiye'nin son 10 yıllık dönemdeki ortalama büyüme oranının yüzde 6 olduğunu hatırlatan Karaküçük, ''Türkiye, küresel ekonomik krizden en hızlı çıkan ve son dönemdeki küresel ekonomik belirsizlikten en az etkilenen ülkelerden birisi ve Avrupa'nın en hızlı büyüyen ekonomisi durumundadır'' şeklinde konuştu.
     Karaküçük, Türkiye'nin çok büyük bir ekonomik ve ticari potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:
     ''Türkiye'nin normalleşmesi, demokratik adımların atılması, hukuk reformu ile adalet sisteminin hızlandırılması, iş ve yatırım ortamının iyileştirilmesi, kaynaklarımızı ve enerjimizi azaltan terörün bitirilmesi ekonomik potansiyelin ortaya çıkarılması bakımından öncelikli alanlardır. Ülkemizin dünyada en büyük 10. ekonomi haline gelmesi ve 500 milyar dolar ihracat hedefini yakalaması ancak ve ancak Türk reel sektörünün yatırım, üretim ve ihracat performansına bağlıdır. Bu itibarla, her zaman savunduğumuz bir yaklaşımı burada tekrarlamak istiyorum. Türkiye, Türk sanayicisini, Türk esnaf ve sanatkarını, Türk işçisini ve Türk emeğini desteklediği ölçüde ekonomik başarı elde edebilir ve hedeflerine ulaşabilir.''
     Konuşmasında Kahramanmaraş ekonomisinden de bahseden Karaküçük, kentin tarım ve hayvancılığa dayalı bir ekonomiden gelerek bugün sanayi üretiminde kullanılan enerji bakımından, Adana, Kayseri, Denizli, Mersin, Manisa, Eskişehir gibi üretim merkezlerini geride bıraktığına işaret etti.
     Kahramanmaraş'ın son 10 yılda 7,5 milyar TL özel sektör yatırımını hayata geçirdiğini dile getiren Karaküçük, şehrin elde ettiği ekonomik başarıyı sürdürmek adına yatırım yapmaya ve istihdam oluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.
     Karaküçük, şubat ayında yapılması planlanan oda seçimlerinde yeniden başkan adayı olacağını sözlerine ekledi.