KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, 5 Mart 2019 tarihinde yaptığı açıklamada stihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında kentte 15 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini söylemişti. Haber46 okuyucuları bu sözü hatırlattılar ve Başkan Zabun'a hatırlatmamızı istediler.

KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, 'Burası Türkiye burada iş var' sloganıyla başlatılan İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası kapsamında kentte 15 bin kişiyi istihdam etmeyi hedeflediklerini söylemiş bu açıklaması Haber46'da "Zabun: Kahramanmaraş'ta 15 bin kişiyi istihdam etmeyi hedefliyoruz" başlığıyla yyaınlanmıştı. Zabun'un bu açıklamalarını haber yaparken manşetten "Haber46 bu sözünüzü unutmaz" uyarısını yapmıştık.

2017'de de istihdam seferberliği düzenlendiğini kaydeden KMTSO Başkanı Serdar Zabun, "2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve 1,5 milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdimi yapılmayacak şey yoktur. Bu kapsamda, Kahramanmaraş iş dünyası olarak; 2017 Şubat’ındaki istihdam seferberliğinde tam 15 bin kişiye ilave istihdam sağladık. Kahramanmaraş çok daha fazlasını yapacak kabiliyet, inanç ve azme sahiptir. İstihdam Seferberliği 2019 kapsamında hedefimiz Kahramanmaraş'ımızda 15 bin kişiyi istihdam etmektir" diye konuşmuştu.

Bu sözün üzerinden 4 buçuk ay geçti. Haber46 okuyucuları son günlerde sık sık "Haber46 bu sözünüzü unutmaz" sözümüzü hatırlatarak KMTSO'nun bu sözlerinin ne kadarını gerçekleştirdiğini sormamızı istediler. Biz de okuyucularımız adına KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun ile birlikte o günkü toplantıda yer alan Türkoğlu Belediye Başkanı ve Türkoğlu OSB Başkanı Osman Okumuş, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Paksoy, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Can, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Köfte, İŞKUR İl Müdürü Ali yüce, SGK İl Müdürü Harun Akbalaban, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Sertpolat, MÜSİAD Kahramanmaraş Başkanı Sami Kervancıoğlu, PANİAD Başkanı Hüseyin Özdalhazır'a soruyoruz:

15 bin istihdam sözü verdiğiniz 5 Mart 2019 tarihinden bu yana geçen 4 buçuk aylık zaman sürecinde artı kaç kişiye istihdam sağlandı? Kahramanmaraş'taki işsiz sayısı bu sürede artı eksi ne kadar değişti? 2019 yılı sonuna kadar söz verdiğiniz hedefe ulaşmayı mümkün görüyor musunuz? 

Konuyla ilgili yapacağınız açıklamayı iş bekleyen binlerce işsiz adına merakla bekliyoruz.