Zabun, yazılı açıklamasında, büyümedeki çift haneli artışın yıl sonu hedefleri ve ulusal vizyon bakımından çok önemli olduğunu, sanayi üretimi ve ihracattaki gelişmelerin istikrarlı büyüme için altyapı oluşturduğunu belirterek 2018 için beklentilerin yükseldiğini kaydetti.

Türkiye'nin 2017'nin üçüncü çeyreğinde çift haneli büyümeye ulaşarak yüzde 11'in üzerinde gelişme yakaladığına dikkat çeken Zabun, şöyle devam etti:

"Bu büyümenin temelinde sanayi üretim ve ciro endekslerindeki anlamlı gelişmelerle birlikte ihracatımızdaki artışın çok önemli bir payı var. Hükümetimizin reel sektöre verdiği destekler ve özellikle KOBİ’ler için oluşturduğu kaynaklar, üretim ve ihracat anlamında sonuç vermiştir. Umuyorum ki 2018 yılında istikrarlı büyüme devam edecektir. Ekonomik büyüme ve piyasaların yükselişini sürdürmesi adına beklentiler yükselmiştir. Ülkemizin büyüme temposunu reel sektörümüzün performansı belirliyor. Yatırım ve üretimin artması ve özelikle Türk sermayesinin yükselmesi ve millileşme politikasının derinleşerek tüm alanlara yayılması çok önemli."