KMTSO’da “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Şirketleri Anayasası” semineri düzenleneceğini belirten Pakdil,  23 Şubat saat 13:30’da düzenlenecek seminere tüm Kahramanmaraşlıları davet etti. 

Pakdil, seminer hakkında şöyle konuştu: “Özellikle gelişmekte olan ülkelerde aile şirketlerinin yoğunluğu dikkate alındığında, bunların yaşamlarını sürdürebilmeleri ve ülke ekonomisine katkısının devamlılığı açısından büyük önem taşıdığı görülmektedir. 

Çevredeki değişimlere ayak uyduramayan, kurumsallaşamayan, yönetim sistemi kuramayan aile şirketlerinin yok olduğu, zaman içinde aile fertlerinin sayısının artması, işe bakış ve çalışma ilkelerinde oluşmuş ortak görüşe karşı, kuşaklar arasında farklı görüşlerin ortaya çıkması gibi nedenler, ortak bir dilin oluşmasını zorlaştırmakta ve işletmenin devamlılığını sağlamada sıkıntılar yaratmaktadır. Türkiye’de hedef aile şirketlerini gelecek nesillere taşımak olmalıdır.  ABD Preston Üniversitesinde “Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Anayasa Uygulamaları” konusunda doktorasını tamamlayan ve aldığı bu eğitimi Helvacızade A.Ş. şirketlerinde dördüncü nesil olarak uygulayan, Helvacızade A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Üyesi Mevlüt Büyükhelvacıgil’in konuşmacı olarak katılımı ile ‘Aile Şirketlerinde Kurumsallaşma ve Aile Şirketleri Anayasası’ konulu eğitim semineri gerçekleştirilecektir”