KMTSO Meclis Salonunda gerçekleşen seminerde konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Akif Gölcü, Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi FETÖ tarafından planlanan hain terör karşında, ne kadar büyük bir millet olduğunu, birlik ve beraberliğin ne denli önemli bir özellik taşıdığını dünyaya ilan ettiğini söyledi.
Bazı derecelendirme kuruluşlarının haince planlarına rağmen dünya ölçeğinde dev sanayi şirketlerinin Türkiye ekonomisine güvenlerinin sürdüğünü belirten Gölcü, şunları kaydetti:
"Böyle bir terör ve darbe saldırısına maruz kalarak bu kadar hızlı toparlanma sergileyen bir başka ülke olduğunu düşünmüyorum. Türkiye ekonomisi güçlüdür ve bizler iş dünyası temsilcileri olarak büyük Türkiye'nin yükselişine yürekten inanıyoruz. Hiç şüphesiz ki huzur ve refah ortamını tesis edilmesinde en önemli görevlerden biri yine Türk iş dünyasına düşmektedir.  Reel sektörün atacağı her yeni adım, yapacağı her yeni yatırım ülkemizi güçlü ekonomi ve ileri demokrasi ile ideallerine bir adım daha yaklaştıracaktır. Bu çerçevede bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına ilişkin kanun ile hatta hafta sonu sayın Başbakanımızın Diyarbakır'da açıkladığı doğu ve güneydoğu yatırım destek programına inanıyoruz ki Türk özel sektörünün yeni bir soluk getireceği gibi ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde ekonominin büyük bir sıçramaya sahne olmasına vesile olacaktır." 
Kahramanmaraş Vergi Dairesi Başkanı İbrahim Kaya ise 6736 sayılı yasanın kesinleşmiş alacaklara, bu güne kadar birikmiş olan alacakların tasfiyesini sağlayacağını ifade etti.
6736 sayılı yasanın ciddi avantajlar sağladığını belirten Kaya, "Vergi aslının yüzde 50'sinin silinmesi gibi bir ciddi olay var. Yine cezaların tamamen silinmesi gibi avantajlar, faiz yerine yurt içi fiyat endeksi, peşin yatırma durumunda bunun yüzde 50'sinin dahi silinmesi, çok ciddi avantajlar var. Davalar ve ihtilaflar, alacaklar sonlandırılacak."ifadelerini kullandı.