Ortak akıl hareketi ile 22- 24 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Tekstil Zirvesi'ne ve Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı'na büyük katılım oldu. Özellikle tekstil alanında üretim yapan firmalar bu firmaların makine teçhizatını karşılayan birçok kuruluş katıldı.

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda gerçekleştirilen World's Textile City” Gala Gecesi ise Türkiye'nin önde gelen TV kanalları ve gazeteleri tarafından işlendi. Koreografisi Asil Çağıl tarafından yapılan defilede podyuma Özge Ulusoy, Irmak Atuk, Tuğçe Sarıkaya, Gamze Balım, Cansu Melis Karakuş, Yağmur Ayas, Seviye İkbal Tulgar ve Açelya Kartal gibi isimler çıktı. Milliyet Businnes, Milliyet Cadde, Sabah Günaydın, Takvim, Vatan ve birçok gazetede çıkan haberler ise Kahramanmaraş'ın Tekstil anlamında iddialı olduğunu gözler önüne serdi.

Kahramanmaraş'ta bulanan yerele gazetelerin yanı sıra Karadeniz bölgesi ve Bursa'da yayın yapan yüksek tirajlı gazetelerde Kahramanmaraş'a büyük yer verdi.

HACER GÜNDAY İMZASI 
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi işbirliğiyle “World's Textile City” sloganıyla düzenlenen UTZ'nin gala gecesinde konuklar, spor kıyafetlerin vazgeçilmezi olan denim kumaşını farklı yorumlarla izleme imkanı buldu. Günlük hayatımıza rahatlığın simgesi olarak giren kot kumaşları, modacı Hacer Günday'ın saray desenleri ile Maraş işini birleştirdiği Haute Couture tasarımlarıyla paha biçilmez hale geldi.

LEVON KORDONCİYAN İMZALI KOT SMOKİN
Atatürk'ten buyana dört kuşak smokine adını altın harflerle yazdıran Kordonciyan ailesi ise, bu kez bir ilke imza attı. Defilenin finalinde gelinliğe eşlik etmesi için tasarlanan kot smokin davetlilerin ilgi odağı oldu. Levon Kordonciyan'ın UTZ için tasarladığı bu özel tasarım smokini model Barış Aslan tanıttı.

“TEKSTİL BİZİM VAZGEÇEMEYECEĞİMİZ AMİRAL GEMİMİZ”
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak önemli yatırımlara imza attıklarını ifade eden KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, “Yatırımlarımız durmadan devam edecek. Ama biraz da moda, tasarım, dizayn gibi konulara daha ağırlık vermemiz gerekiyor. Bu bağlamda böyle bir organizasyonu sanayici ve iş adamlarına özendirici olması amacıyla yaptık. İlerleyen yıllarda Kahramanmaraşlı iş adamlarının çok daha güzel işlere imza atacağına inanıyorum. Burada canlı mankenlere sunulan birçok giysi dışında, sanayicilerimizin cansız mankenler üzerinde birçok ürünü görebilirsiniz. Ben Kahramanmaraş'ta üretim, ihracat yapan, istihdam sağlayan tüm sanayici ve iş adamlarımızı tebrik ediyorum. Bu sergilen tüm eserleri onların alın teri olarak görüyorum. Gelecekte Kahramanmaraş tekstil sektöründe büyümeye devam edecek. Tekstil bizim vazgeçemeyeceğimiz amiral gemimiz. Türkiye'nin istihdamda, ihracatta ve bırakmış olduğu katma değerle ülkemizin yüzakı olan bir sektördür” dedi.