Afşin Ticaret ve Sanayi Başkanı Bekir Sıtkı Can ve Yönetim Kurulu üyeleri ile bir süre sohbet eden KMTSO Heyeti daha sonra Eshab-ı Kehf külleyesini ziyaret etti. İftar programına katılan heyet daha sonra külliye hakkında bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, inanç turizmi açısından Eshab-ı Kehf külleyesinin ve Germenicia Antik Kentinin çok önemli bir tarihi miras olduğunu söyledi.

Karaküçük şöyle konuştu: “Afşin Ticaret ve Sanayi Odası’nın yeni hizmet binasına taşınması nedeniyle hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sıktı Can’dan ilçe ekonomisi hakkında bilgiler aldık. Eshab-ı Kehf Külliyesi Türkiye’de inanç turizmi adına önemli bir kültür varlığı. Belediye ve Afşin TSO’nun buraya sahip çıkmasından dolayı çok memnun olduk”

UNESCO DÜNYA MİRASINA GİRMELİ

Külliyenin Unesco Dünya mirasına girmesi için yapılan çalışmaları takdir ettiğinin altını çizen Başkan Karaküçük şunları dile getirdi: “Eshab-ı Kehf külliyesi Unesco dünya mirası müracaatı bulunmasından dolayı Kahramanmaraş ve Afşin çok büyük bir kazanım sağlayacak. Bu dünya mirası kültür mirası içerisine girdiği zaman Afşin ve bölge inanç turizminde önemli bir destinasyon olacaktır. Kahramanmaraş’ın ve Afşin’in gelişmesi adına büyük bir değerdir. Afşin TSO, Afşin Belediyesi ve Afşin’de bulunan kanaat önderleri tarafından mirasımızı iyi bir noktaya getireceklerine inanıyorum. Kahramanmaraş’ta Eshab-ı Kehf külliyesi ile birlikte Germanicia Antik Kentinin de hayata geçirilmesi ile birlikte şehrin inanç ve kültür turizminde önemli bir değer oluşturacağına inanıyorum”

DESTEKLER İLE DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Afşin’in inanç turizmi için çalışmalara hız verdiğini belirterek “Kahramanmaraş’tan desteklerin çığ gibi büyüyerek geldiği zaman başaramayacağımız hiç bir şey olamaz. Birlikte inanç turizmi anlamında Kahramanmaraş ve Afşin’i önemli merkezlerden biri haline getirilmesi noktasında herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

KMTSO İLE UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞIYORUZ

Afşin TSO Başkanı Bekir Sıtkı Can, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile uyum içerisinde çalıştıklarını belirterek şunları dile getirdi: “Yaklaşık 15 yıldan buyana Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapıyorum. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası ile uyum içerisinde güzel çalışmalarımız olmuştu. Bugün öğrendik ki Afşin TSO olarak Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası’nda bir yerimiz ve bir değerimiz var. İmkansızlıklara rağmen hizmet binamızın yapımında bizden desteklerini esirgemediler. Afşin adına KMTSO Başkanı Kemal Karaküçk’e ve değerli Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederim.”