Toplantıya KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Kaküçük, Meclis Başkanı M.Hanifi ÖKSÜZ, Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu, OSB Başkanı Abdullah Çinkay, KMTSO Meclis Üyeleri Abdulkadir Kurtul ve Mustafa Narlı, İşadamı Mahmut  Arıkan, Ahmet Öksüz , Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Tekstil Sektör Kurulu Başkanı  Abdulkadir Konukoğlu ve Akdeniz İhracatçılar Birliği Başkanı Zeki Kıvanç katıldı. 

Sektörün en çok istihdam sağlayan ve otomotivden sonra en çok ihracat gerçekleştiren üretim kolu olduğuna dikkat çekilerek, teşvik mevzuatında modernizasyon şartının kaldırılmasının ikinci el makinelerin hurda fiyatına satılarak zarara yol açılmasının önlenmesi talep edildi.

Konuyla ilgili Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin talimatı ile bu toplantıyı gerçekleştirdiklerini belirten Müsteşar Yrd. Tarık Sönmez'de  konuyu daha teknik seviyede ele almak ve yapılabilecekleri görmek amacıyla bir araya geldiklerini, sektörün taleplerinin anlaşılmasının sorunun çözüm noktasında önem arz ettiğini ve burada belirtilen taleplerin tekrar teknik heyet tarafından incelenerek en kısa sürede geri dönüş yapılacağını belirtti.