Albaraka Türk Genel Müdürü Fahrettin Yahşi, KOBİ'lerin en büyük problemlerinden birinin bankacılık sektörüne karşı teminat vermek olduğunu söyledi.

Albaraka Kobi Buluşmaları'nın üçüncüsü Gaziantep'te düzenlendi. Divan Otel'deki toplantının açılışında konuşan Genel Müdür Yahşi, yıl içinde KOBİ'lere yönelik yeni uygulamalara başlayacaklarını ifade etti. Yahşi, “Hem mevcut müşterilerimiz hem de yeni müşterilerimiz için özel ürün paketleri geliştireceğiz. 2015 yılı içinde KOBİ'lere özel portal açarak, yeni bir kanal üzerinden onlara destek olmaya devam edeceğiz. Müşteri grupları için meslek ve ihtiyaç odaklı ürün tasarımları hazırlıyoruz. KOBİ'lerimizin kur dalgalanmalarına karşı korunmaları amacıyla, faizsiz bankacılık prensiplerine uygun özel bir ürün üzerinde çalışmalarımızı yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz.” dedi.

KOBİ'lerin en büyük problemlerinden birinin bankacılık sektörüne karşı teminat vermek olduğunu dile getiren Yahşi, bu alanda özel bir ürünün tanıtımına hazırlandıklarını kaydetti. Albaraka içinde toplam kredilerde KOBİ'lerin aldığı payın yüzde 35 olduğu bilgisini veren Yahşi, “Bu durum bizim KOBİ bankacılığına verdiğimiz değerin bir göstergesidir. Dünyada KOBİ'ler toplam toplam kredilerden yüzde 42'lik pay alıyor. Türkiye'de bu oran yüzde 27'de kalıyor. Yükseliş trendi ve verilere baktığımızda, KOBİ bankacılığındaki büyümenin bu yıl da devam edeceğini söyleyebiliriz.” ifadelerini kullandı.

Program kapsamında, 'Yerelden Küresele KOBİ'ler' adlı panel düzenlendi.