KOSGEB Amasya Hizmet Merkezi, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için hazırlanan proje destek ve teklif çağrısı programlarını tanıttı. Tanıtılan destek programlarında KOBİ’lere 150 bin liraya kadar destek verileceği açıklandı.
Amasya Ticaret Ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen tanıtım toplantısına Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, KOSGEB Amasya Hizmet Merkezi Müdürü Ali Kukuş ve ilgili esnaflar katıldı.
Proje ile KOBİ'lerin yönetim becerilerini ve kurumsal yetkinliklerini geliştirmek istediklerini belirten Kukuş, “KOBİ'lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin artırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi önem arz etmektedir.” dedi.
SON TARİH 20 MART 2015
KOBİ projelerinin desteklenmesi yönünde bütün çalışmaların tamamlandığını ve proje teklif çağrısının 20 Mart 2015 tarihinde sona ereceğini kaydeden Kukuş, “Bu tarihten sonra sistem proje başvurularına kapatılacağından hiçbir şekilde proje başvurusu yapılamayacaktır. Proje başvuru formu (www.kosgeb.gov.tr) internet adresinden doldurulup çıktısı alınıp gerekli belgelerle birlikte İlgili KOSGEB hizmet merkezine verilmesi gerekmektedir.
Proje kapsamında desteklenmesi uygun görülen gider gruplarının toplamı kurul tarafından belirlenerek sabitlenecektir. Her bir proje gider grubunun destekleme tutarı, makine teçhizat, hammadde, malzeme için sabitlenen toplam tutarın yüzde 10'unu geçmeyecektir. Personel, yazılım, hizmet ve diğer gider gruplarının her biri için ise yüzde 40'ını geçmeyecek şekilde belirlenecektir. Proje süresi en az 6 ay en fazla 24 ay olacaktır. Destek üst sınırı 150 bin lira olup, destek oranı 1’inci ve 2’nci bölgelerde yüzde 50, 3’üncü, 4’üncü, 5’inci ve 6’ıncı bölgelerde yüzde 60 olacaktır.” şeklinde konuştu.