Samsun 19 Mayıs Üniversitesi (OMÜ), Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası ve Çarşamba Ticaret Borsası işbirliğiyle ilçede Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOBİ) için eğitim semineri düzenlendi.

Semineri Gazi Üniversitesi, Muğla Üniversitesi, 19 Mayıs Üniversitesi, Finlandiya Tampere ve Letonya Rigas Tehniska üniversiteleri öğretim üyeleri verdi. Çarşamba Ticaret Borsası Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde, yenilikçi KOBİ anlayışının geliştirilmesi ana amaç olarak ele alındı.

Seminerde öğretim üyelerinin yaptığı sunumlarda, Çarşamba’daki KOBİ temsilcilerine verilen bilgilerde KOBİ’lerin karşılaştıkları sorunlarda kendi çözümlerini üretmeleri gerektiği önemle vurgulandı. KOBİ Koçluğunun, KOBİ’lerin beceri ve yetkinliklerin geliştirilmesinde kullanılması gerektiğinin de altı çizilen bilgi aktarımında, yenilikçi KOBİ anlayışının geliştirilmesi ve KOBİ’lerin sorunlarına çözüm üretmeleri konusunda yardımcı olmanın esas olduğu belirtildi.

Projenin amaçları ise OMÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fevzi Serkan Özdemir tarafından şu sözlerle ifade edildi: ”KOBİ'lerin yeniliklerinin ekonomik değere dönüştürülmesine yönelik eğitim almaları sağlanacak, böylelikle Avrupa Birliği standartlarına uygun KOBİ çözümleri konusunda işletmeler bilgilendirilecek. Projede, KOBİ’ler için araştırma geliştirme eğitimleri ile mevcut durumlarının nasıl yeni fırsatları aralayabileceğinin ötesinde, işletmeler açısından hayati önem taşıyan finansal raporlama, pazarlama, üretim süreçlerine ilişkin yenilikçi çözümler ve çözüm getirme becerileri hakkında eğitimler verilecektir. Modern yönetim anlayışına uygun olarak, işletmelerin tüm fonksiyonları ile yönetim sürecine katılmasını sağlamak amacıyla daha kurumsal bir kimlik kazanmaları ve bu yapı ile 'Yenilikçi KOBİ' profiline uygun bir farkındalığın yaratılması hedeflenmektedir."

Programa Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Yılmaz, Çarşamba Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Öztekin, Çarşamba Ticaret Borsası ile Çarşamba Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, banka müdürleri, muhtarlar derneği başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.